Supla na Qnap

maniolx

Proszę o pomoc , bo już drugi dzień z tym walczę i nie wychodzi . Zainstalowałem na Qnap Container Station i w nim próbuję zainstalować Suplę wedug poradnika [urlhttps://www.youtube.com/watch?v=vxiEpM_r98w][/url] . Otwiera mi się okno logowania , lecz nie można się zalogować . Mam taką konfigurację jak poniżej na obrazku
Image
Proszę mi podpowiedzieć czy w polu :
ADMIN_IMAIL - wpisuję mail na który rejestrowałem konto w supli ?
CLOUD_DOMAIN - wpisuję adres wan routera a w routerze mam zrobione przekierowanie na port 9999 i ip. lokalne Qnapa
Jakie pola trzeba tu jeszcze wypełnić
Jeżeli temat nie w tym dziale co trzeba to proszę o przeniesienie .
tomekk87

maniolx wrote: Wed Oct 12, 2022 2:56 pm Proszę o pomoc , bo już drugi dzień z tym walczę i nie wychodzi . Zainstalowałem na Qnap Container Station i w nim próbuję zainstalować Suplę wedug poradnika [urlhttps://www.youtube.com/watch?v=vxiEpM_r98w][/url] . Otwiera mi się okno logowania , lecz nie można się zalogować . Mam taką konfigurację jak poniżej na obrazku
Image
Proszę mi podpowiedzieć czy w polu :
ADMIN_IMAIL - wpisuję mail na który rejestrowałem konto w supli ?
CLOUD_DOMAIN - wpisuję adres wan routera a w routerze mam zrobione przekierowanie na port 9999 i ip. lokalne Qnapa
Jakie pola trzeba tu jeszcze wypełnić
Jeżeli temat nie w tym dziale co trzeba to proszę o przeniesienie .
Jeśli masz takie ustawienia jak na zdjęciu to login to : [email protected] hasło: pass
maniolx

No kurcze cały czas myślałem że login i hasło musi być takie jak na serverze supli . Zalogowałem się , lecz nie ma żadnych urządzeń . Trzeba wszystko dodawać od nowa ? . Bardzo dzięki za pomoc .
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Jeśli urządzenia masz na publicznym serwerze Cloud, to nie ma prawa ich być na Twoim serwerze. Musisz wszystkie urządzenia przenieść na swój serwer.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
maniolx

To zle , że nie ma jakiegoś narzędzia do przeniesienia urządzeń . Dzisiaj próbowałem jedno dodać , lecz bez powodzenia . Nie wiem czy jest to kwestia tego że w domenie mam adres wan routera , czy co innego . A może że w supla-dev adres serwera mam 1 .
byniom
Been thanked: 1 time

Jest gdzies może dokładniejszy sposób instalacji ? Posiadam qnap230 i po instalacji contenerów i próbie wpisania danych do contenera supli czyli supla; supla-docker; qnap nie chce mi zatwierdzić. Czy musze mieć coś jeszcze zainstalowane ?

Return to “Pomoc”