Co z tymi wykresami??

lesny8
Has thanked: 10 times
Been thanked: 9 times

PuteR wrote: Mon Oct 10, 2022 7:03 pm
pzygmunt wrote: Mon Oct 10, 2022 6:51 pmCLOUD_DOMAIN
Mam tam wpisany adres serwera nie IP. Jak zmienię na IP to czy będę mógł logować się z poza sieci lokalnej??
Jak masz proxy to posługujesz się domenami. Jak port https jest dla proxy inny (co jest stawiając proxy bez sensu) niż 443 to w CLOUD_DOMAIN podajesz twojadomena:port

Jak działało, nic nie robiłeś z konfiguracją, a teraz nie działa, to najlepiej udostępnij konto Przemkowi, to Ci to w trymigi zdiagnozuje ;)
SOP 2023 :heavy_check_mark:
SOP 2024 :heavy_check_mark:
Czekam na kolejne Supla Offline Party :upside_down_face:
🧩: 🔑cz->b ⛴️+ila
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Podłączyłem się pod Twoje konta i aplikacja bez problemu pobrała wykresy.
Wyłącz WiFi i połącz się z zewnątrz. Może tutaj jest problem, że nigdy Ci to poprawnie nie działało, a wykresy się pobierały tylko jak byłeś poza.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
PuteR

pzygmunt wrote: Tue Oct 11, 2022 7:30 pm Podłączyłem się pod Twoje konta i aplikacja bez problemu pobrała wykresy.
Wyłącz WiFi i połącz się z zewnątrz. Może tutaj jest problem, że nigdy Ci to poprawnie nie działało, a wykresy się pobierały tylko jak byłeś poza.

W domu tego nie sprawdzę bo nie mam zasięgu GSM. Jednak od rana do wieczora jestem po za domem i wtedy z wifi nie korzystam tylko właśnie z GSM a wykresy i tak się nie pobierają.

Sprawdzę to jeszcze dokładnie jutro jak będę po za domem. Czemu jednak poprzez wifi miały by się pobierać skoro wszystko inne działa.
PuteR

Wygląda na to, że faktycznie winne wszystkiemu jest wifi. Po za siecią lokalną wykresy się pobierają. Nie rozumiem tylko czemu tak się dzieję, skoro jak wcześniej pisałem wszystko inne działa.
pzygmunt

Musisz sprawdzić czy adres z którego pobierane są wykresy dostępny jest z sieci lokalnej.
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

PuteR wrote: Thu Oct 13, 2022 9:33 am Wygląda na to, że faktycznie winne wszystkiemu jest wifi. Po za siecią lokalną wykresy się pobierają. Nie rozumiem tylko czemu tak się dzieję, skoro jak wcześniej pisałem wszystko inne działa.
Pobieranie wykresów i customowych ikonek, to chyba jedyne dwie rzeczy, które lecą po api używająć https. Reszta komunikacji apek jest na dedykowanych portach z protokołu Supli.
Także pewnie w sieci lokalnej nie ma udostępnionego tego samego portu co z zewnątrz.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
pzygmunt

Możliwe, że z sieci lokalnej na tym adresie co podałeś na 443 odpowiada strona konfiguracyjna routera.
PuteR

pzygmunt wrote: Thu Oct 13, 2022 9:52 am Możliwe, że z sieci lokalnej na tym adresie co podałeś na 443 odpowiada strona konfiguracyjna routera.
Wpisując w domu adres serwera normalnie otwiera się moja strona do logowania.
pzygmunt

Najlepiej to uruchomić android studio w Twojej sieci i sprawdzić co się w logach dzieje.
PuteR

pzygmunt wrote: Thu Oct 13, 2022 9:24 pm Najlepiej to uruchomić android studio w Twojej sieci i sprawdzić co się w logach dzieje.
Nie używałem nigdy android studio. Muszę to zainstalować na telefonie z androidem czy na PC??

Return to “iOS”