Używam 2.8.52 już jakiś czas na 2x ROW-02 + 1 PNW-01 i do tej pory zero problemów.
Jeden z tych ROW-02 jest na granicy zasięgu (w sąsiednim budynku) i w wersjach 2.8.51 oraz 2.8.52 praktycznie nie znika z aplikacji (co wcześniej się zdarzało).
2.8.52 - Testy
-
dobrumar
Zaktualizowałem Zamel PNW-01 do wersji 2.8.52 trzy urządzenia działają prawidłowo natomiast jedno zaczęło działać dziwnie tzn. po włączeniu urządzenia samo się wyłącza po ok. 22 sekundach i nie wiem co może być tego przyczyną.
-
dobrumar
W tym samym czasie aktualizowałem kilkanaście urządzeń zamela i nie zwracałem uwagi na to z jakiej wersji je aktualizowałem i wszystkie działają bez problemu tylko z tym jednym PNW-01 jest problem. Prawdopodobnie była tam jakaś wersja 2.8.4x lub jeszcze 2.7.x na pewno była to wersja z "i" w aplikacji. Była by możliwość wgrania jakiejś poprzedniej wersji aby sprawdzić czy to wina nowego oprogramowania ?
-
dobrumar
To poproszę ID urządzenia to: 10348 Czy coś innego mam podać ?
-
kurus
Tak z ciekawości sprawdziłem u siebie i większość sonoffow, shelly, gosund jakie mam maja uptime aktualnie ponad 50 dni, a zamele row, mew, srw po kilka dni tylko? One tak często się restartują?
-
dobrumar
Jeżeli ktoś będzie miał wątpliwości czy aktualizować urządzenia Zamel PNW-01 do najnowszej wersji softu po moim wcześniejszym wpisie że urządzenie po aktualizacji przestało działać to informuje że wystarczyło przywrócić PNW-01 do ustawień fabrycznych i wszystko działa prawidłowo. Jeszcze raz bardzo dziękuje @pzygmunt za pomoc w zdiagnozowaniu i rozwiązaniu problemu.