Wygląda lepiej
Ale
Na fotce zaznaczyłem co moje "zboczone asymetrycznością oko" dopatrzyło.
Białymi kółkami zaznaczyłem różne odległości jednostki miary od wyświetlanej wartości oraz niby ta sama długość wartości przy ciśnieniu i głębokości, a lokalizacja względem kropki wyświetlanego ekranu-podstrony inna. Możliwe, że czcionka jednostek miary mogła by być tej samej wysokości co jej wartość bo teraz te jednostka miary stopni celsjusza i wilgotność jakoś tak dziwnie wyglądają ale może to kwestia przyzwyczajenia bo wcześniej było inaczej i jakoś tak może się do tego przyzwyczaiłem
Natomiast zastanawiam się czy nie było by dobrym choć pewnie bardzo pracochłonnym rozwiązaniem (gdzieś widziałem coś podobnego kiedyś) podzielenie ekranu na strefy-obszary tak jak zaprezentowałem to na zdjęciu "wilgotności" tj. konkretny obszar przykładowo czerwony ma 16*128 pikseli (lub 16x100 dla przekaźników i 16x28 dla sygnału WIFI wcześniej przy MCP przekaźniki nakładały się na siłę sygnału), niebieski 32x32 piksele, zielony 10x96 pikseli, żółty 22x96 pikseli, fioletowy 16x32 piksele i szary 16x96 pikseli. Po czym danym wartościom, opisom czy ikonom nadać funkcję wyśrodkowywania w danym obszarze.
A biorąc powyższe pod uwagę, że kiedyś nastąpi ta wiekopomna chwila i doczekamy się kanału ogólnego przeznaczenia (tak wiem klew znowu poruszam drażliwy temat

) byłby na to już gotowy szablon OLED na kolejne dane np. nasłonecznienia, siły wiatru, opadów deszczu, napięcia, prądu, stanu naładowania, impulsów itp. itd.
Tylko mnie nie zastrzel za moje wymysły.
.
TWCG_v2.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.