Połączenie z IFTTT
-
Kacper_Kociuba
Witam, mam pytanie jak połączyć suple z iftt ? A mianowicie mam w google home widok na urządzenia z supli oraz ewelink sonoffy ale nie wiem jak sparować to z IFTTT aby np na raz wyłączyć punkty oświetleniowe z sonoff i akwarium sterowane z supli. Pozdrawiam
-
lukosław
Wywoływanie linków bezpośrednich poprzez asystenta google w IFTT już nie działa.
Jeśli te urządzenia są wszystkie widoczne w google home, to wystarczy utworzyć rutynę. Np jako polecenie inicjujące "wyłącz wszystkie światła" , a jako działanie rutyny "zarządzanie urządzeniami domowymi" i tam wskazać co ma się dziać na poszczególnym urządzeniu.
Jeśli te urządzenia są wszystkie widoczne w google home, to wystarczy utworzyć rutynę. Np jako polecenie inicjujące "wyłącz wszystkie światła" , a jako działanie rutyny "zarządzanie urządzeniami domowymi" i tam wskazać co ma się dziać na poszczególnym urządzeniu.
-
Kacper_Kociuba
Właśnie chciałem to zrobić ale w tej opcji mam pustą kartę, żadnego urządzenia a w home mam wszystkie jak trzeba
-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
u mnie też nie da się zrobić rutyny z urządzeń supli. Mogę sobie je jedynie ręcznie obsługiwać w GoogleHome ale rutyny ich nie widzą, pusta strona.lukosław wrote: Mon Oct 17, 2022 5:42 pm Wywoływanie linków bezpośrednich poprzez asystenta google w IFTT już nie działa.
YoMan