Mam taki ciekawy problem:
Zgodnie z nazwijmy to schematem mam połączone oświetlenie. Pierwszy włącznik ma InCan 3(soft z guigeneric) zaś drugi to włącznik Zigbee.
Jak włączam oświetlenie InCan-em to w momencie włączenia migają żarówki sterowane włącznikiem Zigbee. Dodam że żarówki są Ledowe firmy Osram. Włacznik Zigbee to ZS-B-EU2-WH-MS. Próbowałem z kondensatorami przy żarówkach, nic to nie pomaga. Ma ktoś pomysł co to może być??
Miganie oświetlenia
-
local
Nie masz przypadkiem puszczonego L na żarówkę ?
Ile W ma żarówka ?
Ile W ma żarówka ?
4xShelly 1, Shelly 1L, 2xShelly 2.5, Sonoff T3, 2xSonoff Basic R2, 4xNeo 16A
Długo masz tego InCan3 w użyciu?
Pytam, bo u mnie siadają po pewnym czasie kondensatory w przetwornicach modułów. Wtedy wymieniam, albo kondensator, albo całą przetwornicę. Nie ma reguły. Jedne po roku inne po dwóch, a w niektórych działają już 4 lata i nic się nie dzieje.
Oczywiście to nie musi być to
ale tak mi się od razu nasunęło jak przeczytałem o mrugającym świetle i InCan.
Pytam, bo u mnie siadają po pewnym czasie kondensatory w przetwornicach modułów. Wtedy wymieniam, albo kondensator, albo całą przetwornicę. Nie ma reguły. Jedne po roku inne po dwóch, a w niektórych działają już 4 lata i nic się nie dzieje.
Oczywiście to nie musi być to
SOP 2023 
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
:
cz->b
+ila
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
-
Lomax1983
- Has thanked: 1 time
InCana mam nie cały rok. Ale dopiero teraz zainstalowałem sobie włącznik Zigbee. Oświetlenie które jest sterowane właśnie Zigbee mruga w momencie włączenia InCan. Oświetlenie załączane Incan działa prawidłowo.