Miganie oświetlenia

Lomax1983
Has thanked: 1 time

Mam taki ciekawy problem:
Zgodnie z nazwijmy to schematem mam połączone oświetlenie. Pierwszy włącznik ma InCan 3(soft z guigeneric) zaś drugi to włącznik Zigbee.
Jak włączam oświetlenie InCan-em to w momencie włączenia migają żarówki sterowane włącznikiem Zigbee. Dodam że żarówki są Ledowe firmy Osram. Włacznik Zigbee to ZS-B-EU2-WH-MS. Próbowałem z kondensatorami przy żarówkach, nic to nie pomaga. Ma ktoś pomysł co to może być??
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
local

Nie masz przypadkiem puszczonego L na żarówkę ?
Ile W ma żarówka ?
4xShelly 1, Shelly 1L, 2xShelly 2.5, Sonoff T3, 2xSonoff Basic R2, 4xNeo 16A
Lomax1983

L nie idzie na żarówkę przez włącznik Zigbee (sprawdzałem to bo też tak pomyślałem).
Są to 3 żarówki LED 8,5W każda.
lesny8
Has thanked: 10 times
Been thanked: 9 times

Długo masz tego InCan3 w użyciu?
Pytam, bo u mnie siadają po pewnym czasie kondensatory w przetwornicach modułów. Wtedy wymieniam, albo kondensator, albo całą przetwornicę. Nie ma reguły. Jedne po roku inne po dwóch, a w niektórych działają już 4 lata i nic się nie dzieje.
Oczywiście to nie musi być to ;) ale tak mi się od razu nasunęło jak przeczytałem o mrugającym świetle i InCan.
SOP 2023 :heavy_check_mark:
SOP 2024 :heavy_check_mark:
Czekam na kolejne Supla Offline Party :upside_down_face:
🧩: 🔑cz->b ⛴️+ila
Lomax1983

InCana mam nie cały rok. Ale dopiero teraz zainstalowałem sobie włącznik Zigbee. Oświetlenie które jest sterowane właśnie Zigbee mruga w momencie włączenia InCan. Oświetlenie załączane Incan działa prawidłowo.

Return to “Projekty użytkowników”