ZAMEL THW-01 - Testy

Mirosław F.
Has thanked: 1 time
Been thanked: 22 times

Urządzenie musi być zabezpieczone przed możliwością dostania się do środka wody. Więc jak przy innych urządzeniach z IP20 powinno być zamontowane w dodatkowej obudowie.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
Gang

podłączyłem go na długim kablu 3m.
Chciałem wyłączyć diodę i przetestować wchodzenie w tryb konfiguracji z poziomu clouda.
1. Loguje się do clouda
2. Wchodzę w THW.
3. Klika aby przejść w tryb konfiguracji
4. Wyskakuje komunikat... I tak czytam i tak nie ma żadnego info czy kasować urządzenie z clouda czy nie kasować. Więc nie kasuje i nie włączam rejestracji nowych urządzeń. W komunikacie jest też info że w razie W moduł wróci do ustawień domyślnych.
5. Przełączam się na wifi od THW, wchodzę na 192. Wyłączam LED.
6.! Moduł się nie łączy, ale LED się nie świeci.
7. Restart zasilania nie pomaga
8. Skasowanie thw i wlaczenie rejestracji nie pomaga.
9. Moduł chyba wraca do poprzednich ustawień bo LED znowu się świeci ale modułu nie widać w cloud.

Potem skasowanie, wejście w config poprzez przycisk na thw i oczywiście zabanglało.

W moim przypadku problemem było źle hasło do Wi-Fi...
Mój telefon w miejscu na hasło wpisał hasło do zabezpieczenia modułów z GG. ;)

A. w tym komunikacie miło jakby było info czy trzeba coś kasować z cloud i włączać rejestrację czy nie.
B. Moduł po chyba powrocie[LED], nie połączył się jednak z cloudem.
C. Jak wcisnąłem przycisk configa to LED nie zaczął mrugać, świecił się ciągle tak samo, a wifi zaczęło rozgłaszać.
Tu jest za mało miejsca abym wszystko mógł wypisać, co mam z supli :mrgreen:
lesny8
Has thanked: 10 times
Been thanked: 9 times

Nie wiem czemu chcesz mieć komunikat z info o kasowaniu urządzenia z Cloud. Żadne urządzenie z oficjalnym softem nigdy tego nie wymaga. Za bardzo przyzwyczaiłeś się do GG :P
SOP 2023 :heavy_check_mark:
SOP 2024 :heavy_check_mark:
Czekam na kolejne Supla Offline Party :upside_down_face:
🧩: 🔑cz->b ⛴️+ila
Gang

Pewnie jakbym nie pomylił hasła to by było ok.
Zglaszam jednak, że moduł nie wróci do starych ustawień i się nie połączył.
Tu jest za mało miejsca abym wszystko mógł wypisać, co mam z supli :mrgreen:
klimasstudio

Wreszcie dobrałem się do THW :]

- instrukcja dla zwykłego usera ok, dla zaawansowanego beż znaczenia ale można by wspomnieć o opcji dodatkowych czujników które możemy podłączyć ilość i typ

- otwieranie obudowy trochę problematyczne można by wspomnieć w instrukcji co i jak

- otwory montażowe środek które trzymają płytkę są trochę za duże bo u mnie śrubka była luźna i latała po obudowie

- pomiary są całkiem dokładne dla mnie to mega duży plus

- jedyny problem jaki teraz mam to update...
Screenshot_20221018_193222.jpg
P.S - włączałem supla CA jak i nonsecure i to też nie pomogło z update
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Więc chodź OSUPLUJE Ci dom :mrgreen:

Druk 3D - > https://klimastech.eu.org/druk-3d
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Z aktualizacją to problem po naszej stronie. Sprawdź teraz. Powinno być już Ok.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
lesny8
Has thanked: 10 times
Been thanked: 9 times

Ja zauważyłem, że przy próbie aktualizacji, jak przestawiłem 'Firmware update' na 'Yes' i dałem 'Save' a potem 'Save & Restart' to THW nie podłączał się do sieci. Hasło jest pod gwiazdkami więc nie wiadomo co tam zostało zapisane. Próbowałem kilka razy, wpisywałem hasło ponownie i robiłem 'Save' a potem albo wciskałem 'Config' albo 'Save & Restart'.
Od strony MikroTika miałem info 'received deauth: 4-way hanshake timeout (15)'
Za którymś razem po wpisaniu ponownie hasła, dałem od razu 'Save & Restart' i się podłączył do Wi-Fi. Aktualizacji jednak nie zrobił, bo wystąpił inny problem.

Z formularzami w innych modułach nigdy nie miałem problemu, być może to problem przeglądarek na telefonach, że same podstawiają sobie hasła w pola input :roll:
SOP 2023 :heavy_check_mark:
SOP 2024 :heavy_check_mark:
Czekam na kolejne Supla Offline Party :upside_down_face:
🧩: 🔑cz->b ⛴️+ila
Pietras81
Been thanked: 1 time

klimasstudio wrote: Tue Oct 18, 2022 5:46 pm Wreszcie dobrałem się do THW :]

- instrukcja dla zwykłego usera ok, dla zaawansowanego beż znaczenia ale można by wspomnieć o opcji dodatkowych czujników które możemy podłączyć ilość i typ

- otwieranie obudowy trochę problematyczne można by wspomnieć w instrukcji co i jak

- otwory montażowe środek które trzymają płytkę są trochę za duże bo u mnie śrubka była luźna i latała po obudowie

- pomiary są całkiem dokładne dla mnie to mega duży plus

- jedyny problem jaki teraz mam to update...Screenshot_20221018_193222.jpg

P.S - włączałem supla CA jak i nonsecure i to też nie pomogło z update
Co do instrukcji to chyba jesteś pierwszy który się pochwaliłeś że czytałeś.

Jeśli chodzi o otwieranie obudowy to ja byłem zaskoczony ze tak łatwo to zrobić. Generalnie dociskasz do podstawy i przekręcasz.
https://pietras-81.aqi.eco/
Lomax1983
Has thanked: 1 time

pzygmunt wrote: Tue Oct 18, 2022 6:49 pm Z aktualizacją to problem po naszej stronie. Sprawdź teraz. Powinno być już Ok.
Mi się udało teraz zaktualizować.
klimasstudio

Pietras81 wrote: Tue Oct 18, 2022 7:03 pm Co do instrukcji to chyba jesteś pierwszy który się pochwaliłeś że czytałeś.
W końcu są to testy.. Już któreś urządzenie testuje od supli a że to pierwsze które jest w opakowaniu więc zwróciłem uwagę na wszystkie elementy :D
Pietras81 wrote: Tue Oct 18, 2022 7:03 pm Jeśli chodzi o otwieranie obudowy to ja byłem zaskoczony ze tak łatwo to zrobić. Generalnie dociskasz do podstawy i przekręcasz.
Moja jakby stawiała opory ale już trochę lepiej chodzi... po kilkukrotnym siłowaniu.

----
Co do śrubek montażowych płytkę musiałem je wymienić na nieco grubsze bo po złożeniu czujnika zwyczajnie wypadły i latały w obudowie (aq niech by jakieś zwarcie poszło... to by był koniec testów)

----
Potwierdzam update poszedł bez problemów (włączone Supla CA)

----
Naklejka fajny bajer ale zamiast na THW, nakleję ją na rozdzielnię gdzie mam PZEM z OLEDem :D

----
Ok testuję dalej w STUDIU potem salon, łazienka i kuchnia. Porównam jeszcze z
LYWSD03MMC.
Więc chodź OSUPLUJE Ci dom :mrgreen:

Druk 3D - > https://klimastech.eu.org/druk-3d

Return to “ZAMEL THW-01”