CLOUD v2.1 dla Raspberry
-
slawek
Ja pytam o historię temperatur
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
-
Seba5120
Już zapóźno ;/ ALE MAM BACKUP!
Dlaczego jest problem z zalogowaniem się do CLOUD-a?
Mieli i mieli i nic...?
Resetowanie hasła wychodzi z błędem:
Could not reset the password. Try again in a while.
Dlaczego jest problem z zalogowaniem się do CLOUD-a?
Mieli i mieli i nic...?
Resetowanie hasła wychodzi z błędem:
Could not reset the password. Try again in a while.
-
fracz
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 6 times
Problem z logowaniem:
To viewtopic.php?f=11&t=2426#p13277 lub to viewtopic.php?f=11&t=2426#p13278 powinno pomóc.
To viewtopic.php?f=11&t=2426#p13277 lub to viewtopic.php?f=11&t=2426#p13278 powinno pomóc.
-
fracz
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 6 times
Aktualizacja zaktualizowanego clouda do wersji 2.1.2 z działającymi logami temperatur.
Poniższe komendy wykonać z głową. Mogą się nieznacznie różnić jeśli macie inne ścieżki.
Po wykonaniu tego cloud będzie zawierał poprawki z v2.1.1 i v2.1.2 i historia temperatur powinna w skryptach działać. https://github.com/SUPLA/supla-cloud/releases
Jeśli jeszcze nie aktualizowaliście maliny - nie aktualizujcie, poczekajcie na nowy skrypt od szefa.
Jeśli chodzi o przywrócenie starych logów temperatur - trzeba się pobawić z najnowszym dumpem bazy /var/backup/supla***.sql. Logi w bazie są, ale mają wyzerowane daty.
Poniższe komendy wykonać z głową. Mogą się nieznacznie różnić jeśli macie inne ścieżki.
Code: Select all
su
cd /var/www
cp -R html html_old_v2.1
wget https://github.com/SUPLA/supla-cloud/releases/download/v2.1.2/supla-cloud-v2.1.2.tar.gz
tar -zxvf supla-cloud-v2.1.2.tar.gz -C ./html
chown -R www-data:www-data html
rm -fr html/var/cache/prod
rm html/var/logs/*.log
Jeśli jeszcze nie aktualizowaliście maliny - nie aktualizujcie, poczekajcie na nowy skrypt od szefa.
Jeśli chodzi o przywrócenie starych logów temperatur - trzeba się pobawić z najnowszym dumpem bazy /var/backup/supla***.sql. Logi w bazie są, ale mają wyzerowane daty.
-
Seba5120
Niestety nadal nic. Loguje, loguje i nic, kręci się w kółko.fracz wrote: Wed Oct 18, 2017 6:14 pm Problem z logowaniem:
Konto na aplikacji działa normalnie
Coś z odpowiedzią serwera,
obojętnie czy wpisze poprawne czy niepoprawne hasło,
Cały czas myśli i nic, nie dostaje odpowiedzi
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Bez obaw. Jutro przygotuje skrypt, który jednym poleceniem przywróci wyzerowane daty.
Mój błąd. Użyłem skryptu podniesienia bazy z mojej kopii zamiast z aktualnego repozytorium.
Mój błąd. Użyłem skryptu podniesienia bazy z mojej kopii zamiast z aktualnego repozytorium.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
michael
@fracz po powyższych zabiegach nie mogłem odpalić w ogóle Cloud'a. W tym momencie przywróciłem V-2.1 i czekam na skrypt od Przemka.fracz wrote: Wed Oct 18, 2017 6:20 pm Aktualizacja zaktualizowanego clouda do wersji 2.1.2 z działającymi logami temperatur.
Po wykonaniu tego cloud będzie zawierał poprawki z v2.1.1 i v2.1.2 i historia temperatur powinna w skryptach działać. https://github.com/SUPLA/supla-cloud/releasesCode: Select all
su cd /var/www cp -R html html_old_v2.1 wget https://github.com/SUPLA/supla-cloud/releases/download/v2.1.2/supla-cloud-v2.1.2.tar.gz tar -zxvf supla-cloud-v2.1.2.tar.gz -C ./html chown -R www-data:www-data html rm -fr html/var/cache/prod rm html/var/logs/*.log
To w takim razie czekam na skryptpzygmunt wrote: Wed Oct 18, 2017 7:14 pm Bez obaw. Jutro przygotuje skrypt, który jednym poleceniem przywróci wyzerowane daty.