Witam,
Czy ktoś może posiada lub ewentualnie wie gdzie można zdobyć?
Czujnik otwarcia drzwi wifi z supla?
-
Tonik1717
A z dostepnych na allegro plus ewentualnie wgrania softa o ile taki istnieje
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Nie znam żadnego, a szukać na allegro mi się nie chce 
Szukaj czegokowliek opartego o ESP82xx. Będzie dało się tam wgrać soft w stylu Gui Generic i powinno to działać.
Na ESP32 też może być, ale tam jest ryzyko, że producent zablokował możliwość zmiany softu.
I raczej jak na Wi-Fi, to tylko urządzenia z zasilaniem na kablu.
Jeśli miałbyś coś na baterię, to pewnie trzeba by szukać sposobu jak to zintegrować przez jakąś bramkę.
Szukaj czegokowliek opartego o ESP82xx. Będzie dało się tam wgrać soft w stylu Gui Generic i powinno to działać.
Na ESP32 też może być, ale tam jest ryzyko, że producent zablokował możliwość zmiany softu.
I raczej jak na Wi-Fi, to tylko urządzenia z zasilaniem na kablu.
Jeśli miałbyś coś na baterię, to pewnie trzeba by szukać sposobu jak to zintegrować przez jakąś bramkę.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
klimasstudio
Sonoff Bridge RF433 + czujnik otwarcia drzwi Sonoff DW2 (jak mnie pamięc nie myli) Szukać taki co ma dwa kody RF jeden na otwarcie a drugi na zamknięcie.
Wgrać soft z GG i skonfigurować
Np. AT możesz dodać i jak otworzysz drzwi czujka drzwi odpali grupę świateł albo konkretne światło.
Ja mam tak załatwione światło po wejściu do domu zapala się na dwie minuty. Drugi taki bajer mam jak wchodzę do łazienki to się zapala światło tylko nie ogarnąłem gaszenia po wyjściu ;/
Wgrać soft z GG i skonfigurować
Ja mam tak załatwione światło po wejściu do domu zapala się na dwie minuty. Drugi taki bajer mam jak wchodzę do łazienki to się zapala światło tylko nie ogarnąłem gaszenia po wyjściu ;/
Więc chodź OSUPLUJE Ci dom
Druk 3D - > https://klimastech.eu.org/druk-3d
Druk 3D - > https://klimastech.eu.org/druk-3d
-
Zibi
Wystarczy wemos GG Tx118s + RX480E masz 4 kanały po 433mhz. Nadajnik wtedy masz na baterie gdzieś na drzwiach.
-
jaku2k
- Has thanked: 1 time
Witam,
ewentualnie możesz wykorzystać moduł BBmagic i RPi zero W z SuplaVirtualDevice jako bramką: viewtopic.php?t=7858
Jednak skoro mamy wsparcie dla bramki RF w GUI Genericu, to chyba lepszej opcji nie znajdziesz.
ewentualnie możesz wykorzystać moduł BBmagic i RPi zero W z SuplaVirtualDevice jako bramką: viewtopic.php?t=7858
Jednak skoro mamy wsparcie dla bramki RF w GUI Genericu, to chyba lepszej opcji nie znajdziesz.
Pozdrawiam
Jakub
Jakub
-
Tonik1717
Niestety jeżeli chodzi o mnie to jestem na poziomie ewolucyjnym kijanki i nie ogarniam takiego levela.jaku2k wrote: Thu Oct 20, 2022 8:07 pm Witam,