Witam serdecznie
Zamontowałem sobie powyższy sprzęcik i działa super. Posiadam bilansowanie wektorowe PGE i wartości wskazywane przez Bilans międzyfazowy wektorowy" też praktycznie pokrywają się z licznikiem PGE.
Pytanie natomiast brzmi: czy nie myśleliście aby w cloudzie czy bezpośrednio aplikacji była możliwość wyboru wskazania głównego tzn wektorowe lub arytmetyczne a nie jak obecnie tylko arytmetyczne.
Dla mnie, czyli osoby, która rozliczana jest wektorowo obecne wskazania główne w zasadzie nic nie wnoszą do rzeczy bo i tak zerkam na to co pokazuje licznik czyli "Bilans międzyfazowy wektorowy"
Idąc za ciosem może w kolejnej wersji clouda może by mogła się znaleźć możliwość wyboru w miernikach energii elektrycznej ( nie tylko w MEW) co jest wskazywane na ekranie głównym aplikacji (przez przeciągnięciem palcem) czyli np możliwość wyboru wskazania całkowitego zużycia (jak obecnie jest), aktualnej wartości pobieranej energii czy po prostu dwóch wartości jednocześnie: energii czynnej zwracanej i pobranej (wektorowej lub arytmetycznej).
Pozdrawiam
Poniższe zdjęcia są przykładowe, pobrane z neta
MEW - 01 Wybór wskazania głównego
-
petione
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by petione on Tue Mar 01, 2022 10:36 pm, edited 4 times in total.
-
Cizi
Witam,
Czy w danych przesylanych do lokalnego brokera MQTT jest są wartości wskazywane przez Bilans międzyfazowy wektorowy?
Cezary
Czy w danych przesylanych do lokalnego brokera MQTT jest są wartości wskazywane przez Bilans międzyfazowy wektorowy?
Cezary
-
radianek1977
Dzien dobry,
Jestem zupelnie nie techniczny ale proboje ogarnac co robie zle w supla scripts. Chcialbym utworzyc warunek dla miernika energii Zamel i gdy wpisuje "state(1974).total_forward_active_energy" dostaje zwrotke ze "warunek nie jest spelniony", natomiast gdy wpisze np. "state(1974).connected" to warunek jest rozpoznany i spelniony zarazem. Co ja robie nie tak? Czy te znaki "_" maja byc jakos inaczej pisane? Bo generalnie wszystkie dostepne stringi dzialaja tylko nie te co zawieraj ten znak "_"
Dziekuje i pozdrawiam.
Jestem zupelnie nie techniczny ale proboje ogarnac co robie zle w supla scripts. Chcialbym utworzyc warunek dla miernika energii Zamel i gdy wpisuje "state(1974).total_forward_active_energy" dostaje zwrotke ze "warunek nie jest spelniony", natomiast gdy wpisze np. "state(1974).connected" to warunek jest rozpoznany i spelniony zarazem. Co ja robie nie tak? Czy te znaki "_" maja byc jakos inaczej pisane? Bo generalnie wszystkie dostepne stringi dzialaja tylko nie te co zawieraj ten znak "_"
Dziekuje i pozdrawiam.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Wejdź w edycję sceny i w polu "odpowiedź" wstaw sobie takie coś:radianek1977 wrote: Fri Oct 21, 2022 7:44 am Dzien dobry,
Dziekuje i pozdrawiam.
Code: Select all
{{ state(26818) | json_encode | raw }}
Najlepsze suple dla Twojego domu