Z tą odwróconą logiką namieszałem, bo teraz włączenie - powoduje wyłączenie światła (w aplikacji), ale jest dobrze przy powrocie zasilania jest zawsze wyłączone.
Dzięki za cierpliwość
Dorzuciłem zdjęcia. No właśnie są tam dwa rzędy pod goldpiny ale bez opisu. Ja nie jestem elektronikiem i nie bardzo mam jak to sprawdzić. Myślałem że może już ktoś miał doczynienia z taką płytką.wojtas567 wrote: Sun Nov 19, 2017 11:49 am W dolnej części płytki masz jakieś dwa rzędy pod goldpiny jest szansa, że tam jest TX, RX
jeszcze inna wersja niż widziałem w sieci, a jak wygląda ten touch z zewnątrz?
A jak z softem? Czy ten tutaj będzie pasował? Czy można gdzieś dostać kod(github)? Czy jest jakaś różnica z której strony wlutuję piny? Od spodu (tak jak tutaj https://youtu.be/MITHhQ8aD6Y?t=22) się nie da bo nie mam miejsca żeby później tą płytkę założyć i musiał bym je wylutowywać.slawek wrote: Sun Nov 19, 2017 11:56 am Ten krótszy rząd - kwadratowy pin to VCC.następne to TX,RX (lub odwrotnie - jak pomylisz - nic się nie stanie - po prostu nie zadziała - zobacz w innych touch-ach - na pewno będzie tak samo) i na końcu GND