Zaprojektuj grafikę na obudowę THW-01.

Pietras81
Been thanked: 1 time

pzygmunt wrote: Fri Oct 21, 2022 6:08 pm To, że obecnie czujnik nie ma żadnego nadruku to chyba moja wina. Zasugerowałem, że z uwagi na to, że urządzenie może być zamontowane pod różnym kątem to nadruk, który ma orientację pionową lub poziomą może być problematyczny. Dlatego sugeruję aby propozycje uwzględniały to, że ktoś z uwagi na wyjście usb może montować THW pod różnym kątem.
I tu niestety szkoda ze zasilanie nie jest do podstawy. Wówczas zawsze można by go odbkręcić do przyslowowiowego pionu. Na obecną chwile raczej zadne ikony się nie sprawdzą.

Oczywiście wszystko jest kwestią gustu.
https://pietras-81.aqi.eco/
Wojtek1

Jak zaproponuję takie małe grafiki. Nie będą za bardzo rzucać się w oczy :D
Temperatura
Wilgotność
Wifi
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
klimasstudio

A nie prościej było by zrobić obracana pokrywkę obudowy ? Coś jak ukryta funkcja obracania logo w PlayStation 2 FAT gdzie w zależności czy stoi czy leży logo można było obrócić ? Zrobić wypukłe mini logo z procentem i termometrem które można by sobie obrócić?
Więc chodź OSUPLUJE Ci dom :mrgreen:

Druk 3D - > https://klimastech.eu.org/druk-3d
Juszczaczek1
Been thanked: 2 times

ja coś takiego wymyśliłem :)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by Juszczaczek1 on Tue Oct 25, 2022 8:25 am, edited 3 times in total.
Gang

Wg mnie koncepcja Ducha_ pozamiatała.
Głos też na Juszczaczka opcję

Ale jakby powstawał thw02 to zastanowcie się nad doprowadzaniem zasilania do podstawki i to najlepiej w dwóch opcjach [z boku i od dołu] szczególnie od dołu by było super bo można być ten moduł stosować dużo estetyczniej na ścianie. [Puszka z zaślepka, w środku zasilanie a na zewnątrz przyklejony moduł] w jescze jakby to miało wyświetlacz... Rozmażyłem się ;)

Zaślepka:
Screenshot_20221022-065755-586.png
Tu jest za mało miejsca abym wszystko mógł wypisać, co mam z supli :mrgreen:
Pietras81
Been thanked: 1 time

klimasstudio wrote: Fri Oct 21, 2022 8:48 pm A nie prościej było by zrobić obracana pokrywkę obudowy ? Coś jak ukryta funkcja obracania logo w PlayStation 2 FAT gdzie w zależności czy stoi czy leży logo można było obrócić ? Zrobić wypukłe mini logo z procentem i termometrem które można by sobie obrócić?
Mi do głowy przyszła opcja wyswietlacza z logo i autoobracaniem. To dopiero był by bajer. A i przy okazji była by temp. i wilgotność.
https://pietras-81.aqi.eco/
Duch__
Been thanked: 6 times

Może ktoś podać dokładną średnicę thw oraz lokalizację usb oraz tej diody led?
kwikus

Mój projekt to forma naklejki z grafiką temperatury i wilgotności , którą użytkownik może sobie sam nakleić na obudowę w zależności jak zamocuje lub postawi czujnik.
4x Sonoff basic, 2x smart DGM, 1x Sonoff Touch, 1x LIW-01, 2x PNW- 01, ESP 8266 sterowanie bramą wjazdową :mrgreen:
mdi87

Mocno amatorskie 😉
Duch__
Been thanked: 6 times

Kolejne wersje ;)
THW-01 v2_1.png
THW-01 v2_2.png
THW-01 v2_3.png

Return to “ZAMEL THW-01”