Odkształcenia obudowy MEW-01

drzet

Dzień dobry.
Jestem na forum od wczoraj, chociaż czytam od dawna. Szacunek wszystkim twórcom i użytkownikom.
W piątek otrzymałem przesyłkę z licznikiem MEW-01. Niestety kartonik był otwarty i nie było hologramowych naklejek. Sprzedawca twierdzi, że musiał otworzyć opakowanie w celu pokazania sprzętu klientowi. Mimo to MEW-ka była wystawiona jako nowa, nie jako powystawowa. Mam pytanie. Czy można sprawdzić, czy ten konkretny egzemplarz był już używany w sieci i czy takie odkształcenia przy zatrzaskach obudowy mogły powstać przy składaniu w Zamelu, czy to ewidentny dowód na pchanie niepowołanych łap w rozbiórkę MEW-ki?
Licznik zamontowany. Wydaje się, że działa ok.

Pozdrowienia,
Zenek
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Pozdrawiam,
Zenek
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Można to stwierdzić tylko jeśli MEW nie został usunięty z chmury.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
drzet

Dzięki, a te odkształcenia na obudowie, to norma?
Pozdrawiam,
Zenek
pzygmunt

To już Zamel musiałby się wypowiedzieć.
Mirosław F.
Has thanked: 1 time
Been thanked: 22 times

Wygląda jakby był otwierany. Zwróć do sprzedawcy i zażądaj nowej sztuki. Możesz również przesłać do nas.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
drzet

Mirosław F. wrote: Sun Oct 23, 2022 6:03 pm Możesz również przesłać do nas.
Dzięki za odpowiedź. Jutro zadzwonię do sprzedawcy i sprawdzę co on na to. Mam małą skrzynkę (mieszkanie), więc za radą z któregoś ze starszych postów, skróciłem kable od przekładników i boję się, że będzie to wymówka, żeby nie uznać reklamacji.
Pozdrawiam,
Zenek
drzet

Rozmawiałem ze wsparciem Zamela. Gość powiedział, że jeżeli MEW nie jest kupiony w ich sklepie, to muszę walczyć ze sprzedawcą i nie mam co tego do firmy wysyłać :(.
Jeszcze takie pytanie: czy jest możliwość sprawdzenia logów mojego MEW-a, czy łączy się tylko z odpowiednimi dla niego adresami?
Pozdrawiam,
Zenek
pzygmunt

drzet wrote: Mon Oct 24, 2022 10:58 am Jeszcze takie pytanie: czy jest możliwość sprawdzenia logów mojego MEW-a, czy łączy się tylko z odpowiednimi dla niego adresami?
Co masz na myśli ?
drzet

pzygmunt wrote: Mon Oct 24, 2022 10:58 am
drzet wrote: Mon Oct 24, 2022 10:58 am Jeszcze takie pytanie: czy jest możliwość sprawdzenia logów mojego MEW-a, czy łączy się tylko z odpowiednimi dla niego adresami?
Co masz na myśli ?
Chodzi mi o to, że jeżeli obudowa była otwierana, to do środka można było włożyć jakąś paskudę, która może robić coś złego. Czy można to jakoś sprawdzić?
Pozdrawiam,
Zenek
Mirosław F.
Has thanked: 1 time
Been thanked: 22 times

drzet wrote: Mon Oct 24, 2022 10:58 am Rozmawiałem ze wsparciem Zamela. Gość powiedział, że jeżeli MEW nie jest kupiony w ich sklepie, to muszę walczyć ze sprzedawcą i nie mam co tego do firmy wysyłać :(.
Jeszcze takie pytanie: czy jest możliwość sprawdzenia logów mojego MEW-a, czy łączy się tylko z odpowiednimi dla niego adresami?
A ja nie mówiłem byś dzwonił do Zamelu, tylko byś przesłał urządzenie do mnie, adres masz na PW.
Z kim rozmawiałeś?
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55

Return to “ZAMEL MEW-01”