Cześć,
Niedawno zakupiłem MEW-01 Lite i chciałbym odczytywać i zapisywać w historii więcej niż przez cloud.
Z tego co czytałem chcąc zapisywać historie napięć itd. muszę uruchomić serwer lokalny.
Trochę poczytałem, ale tyle tego jest że nie wiem co mam zamówić żeby ten serwer uruchomić.
Miałem kiedyś okazję pracować w zabbixie w firmie internetowej.
Jakie urządzenie muszę zakupić, żebym mógł zapisywać i odczytywać więcej niż przez clouda?
Docelowo będzie drugi licznik bezpośrednio na wejściu za licznikiem operatora, bo ten który posiadam teraz z falownikiem trochę przekłamuje odczyty.
Dzięki
Odczyt danych i historia MEW-01 lite serwer
-
michael2303
Udało mi się zrobić coś takiego, ale poszukuję jeszcze rozwiązania jak pokazać na wykresach dzienne zużycie.
Czyli słupki na konkretne dni, dnia pierwszego zużyto tyle łącznie na 3 fazach, dnia drugiego zużyto łącznie na 3 fazach oraz bieżące zużycie na 3 fazach.
Jakieś podpowiedzi?
Czyli słupki na konkretne dni, dnia pierwszego zużyto tyle łącznie na 3 fazach, dnia drugiego zużyto łącznie na 3 fazach oraz bieżące zużycie na 3 fazach.
Jakieś podpowiedzi?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
michael2303
Sumowanie ogarnąłem, teraz tylko jeszcze słupki z podziałem na poszczególne dni prezentujące zużycie w kWh.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.