Zamel MEW-01 problem z podłączeniem.

andslo

Witam, mam podobny problem z połączeniem, po 2 latach bezproblemowej pracy nie łączy się z siecią, szukam już 3 dni rozwiązania, próbowałem z różnymi AP zmieniać sieć, przeanalizowałem wszystkie informacje w tym wątku, skapitulowałem, więc proszę o ratunek:

LAST STATE: WIFI - Connecting...,Bad
credentials!,WiFi - Connecting...,Bad
Firmware: 2.7.17

Z ustawień które mogą być ważne:
ustawiam w Supla Settings:
Server: svr63.supla.org (jak wyżej w jednym z przykładów)
pzygmunt
Been thanked: 59 times

To zapewne nie jest Twój adres serwera stąd "Bad credentials".
Zaloguj się na cloud.supla.org i kliknij w logo Supli. Tam odczytasz jaki masz adres serwera.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
andslo

Tak to był ten problem. Już wszystko działa, myślałem że dane serwera są uniwersalne.
Raffek

Na cloudzie w jaki sposób idzie usunąć dane? Poprzez aplikację?
Czyli jeśli resetowany był MEW a w aplikacji nic nie było ruszane, to cloud powinien być cały, tak?
pzygmunt

Na cloud.supla.org w ustawieniach MEW-a znajdziesz przycisk do usuwania historii. Usunięcie historii z cloud-a usuwa też w aplikakacji. Reset MEW-a w sensie reset stanu licznika ?
Raffek

TAK
pzygmunt

Zresetować MEW-a możesz z poziomu 192.168.4.1 i z poziomu clouda o ile masz tam aktualny firmware.
thn.technik

1.1.2023 około godziny 2 w nocy rozłączył mi się licznik i nie mogłem dojść o co chodzi, w koncu okazało się że adres servera suppla miałem wpisany jako IP a nie nazwę i widocznie ten adres IP sie zmienil w tym roku (szkoda że nie było takiej informacji). Wpisałem server jako nazwę i poszło, może komuś to pomoże ;)
oceanic123

może komuś się przyda... u mnie dopiero kiedy włączyłem w telefonie GPS udało się dokończyć cały proces... Też długo walczyłem z nowym i dopiero wsparcie techniczne mi powiedziało, że muszę mieć aktywny GPS podczas rejestracji/dodawania nowego urządzenia
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

oceanic123 wrote: Wed Jan 04, 2023 6:59 am może komuś się przyda... u mnie dopiero kiedy włączyłem w telefonie GPS udało się dokończyć cały proces... Też długo walczyłem z nowym i dopiero wsparcie techniczne mi powiedziało, że muszę mieć aktywny GPS podczas rejestracji/dodawania nowego urządzenia
W apce na Androida, chyba od wersji 22.12 został dodany komunikat, o tym, że trzeba mieć włączoną opcję "Lokalizacja" w telefonie.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:

Return to “ZAMEL MEW-01”