MEW-01 lokalizacja przekładników

Erek

Dziękuję za pomoc.
Po podłączeniu wszystko działa tak jak powinno!

Jeszcze jedno, dla mnie zasadnicze, pytanie.
Miernik ten kupiłem ze względu na konieczność monitorowania wysokości napięcia (mam w sieci około 250V).

Przed zakupem kontaktowałem się z Zamel w celu potwierdzenia tego, że ten miernik rejestruje/zapisuje, oprócz pobranej mocy również wysokości napięcia.
Nie widzę tego jednak w danych, które eksportuje.

Czy coś przeoczyłem?
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Sam MEW nie zapisuje w historii niczego. Zapisuje chmura i na dzień dzisiejszy zapisuje stan licznika. Napięcia nie rejestruje ponieważ aby miało to sens musielibyśmy zapisywać takie pomiary co kilka sekund co przy obecnej liczbie liczników na rynku przekracza nasze możliwości.
Niemniej jednak możesz przekierować pomiary do własnej - lokalnej bazy danych i tam możesz zapisywać co chcesz. Inne rozwiązanie to zaczekać kilka dni na nową wersję cloud-a, która ma możliwość monitorowania odchyleń napięcia (aberracje napięcia). Określasz dolny i górny próg i jeśli napięcie wyjdzie poza widełki to otrzymasz taki log jak na poniższym screenie (dane przypadkowe).
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
Erek

Przed zakupem zadzwoniłem na infolinię Zamel. Podczas rozmowy pracownik potwierdził, że urządzenie rejestruje/archiwizuje wartości napięcia, że można będzie je pobrać i odczytywać podobnie jak pobór mocy...

To był powód zakupu tego urządzenia...

Tak czy inaczej, dziękuję za odpowiedź. Samo wskazanie przekroczeń też będzie użyteczne a nawet chyba wystarczające.

Pozdrawiam!
Mirosław F.
Has thanked: 1 time
Been thanked: 22 times

A Pamiętasz może kto Ci tak powiedział?
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
klimasstudio

Mirosław F. wrote: Wed Nov 02, 2022 10:20 am A Pamiętasz może kto Ci tak powiedział?
I będzie nagana za wprowadzenie w błąd :P :?
Więc chodź OSUPLUJE Ci dom :mrgreen:

Druk 3D - > https://klimastech.eu.org/druk-3d
Erek

Poszukiwany, poszukiwana :D

Niestety nie.
Rozmowa odbyła się w ubiegłym tygodniu. Pomiędzy poniedziałkiem a czwartkiem.
Z telefonu stacjonarnego (brak historii). W godzinach pomiędzy 9:00 a 15:00.
Na pewno był to mężczyzna.
Dzwoniłem na numer telefonu z kierunkowym (32) - sklep Zamel (mam nadzieję, że nie wprowadziłem w błąd zakładając, że Zamel = sklep Zamel).

Bardziej nie jestem w stanie pomóc. Pozdrawiam.
Mirosław F.

Podaj proszę numer telefonu na PW, z którego dzwoniłeś.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Erek

pzygmunt wrote: Wed Nov 02, 2022 10:03 am ... Inne rozwiązanie to zaczekać kilka dni na nową wersję cloud-a, która ma możliwość monitorowania odchyleń napięcia (aberracje napięcia). Określasz dolny i górny próg i jeśli napięcie wyjdzie poza widełki to otrzymasz taki log jak na poniższym screenie (dane przypadkowe).
Jestem pozytywnie zaskoczony!
To zestawienie, wizualizacja spełnia to czego oczekiwałem!

MEW-01 bezbłędnie rejestruje skoki napięcia. Wartości są czasowo i pomiarowo tożsame z innymi rejestratorami.
Przy moim napięciu w sieci (248-250V) kwestia przekroczeń powyżej normy 253V jest tendencyjna... Po to mi był właśnie ten rejestrator.

Super robota!
Dziękuję i pozdrawiam.
mireks

Dzień dobry

Podepnę się do wątku.

Czy ma znaczenie na jakim typie przewodu umieścimy przekładnik. Czy powinien to być drut czy może być linka ?
Mirosław F.

mireks wrote: Thu Dec 15, 2022 9:23 am Dzień dobry

Podepnę się do wątku.

Czy ma znaczenie na jakim typie przewodu umieścimy przekładnik. Czy powinien to być drut czy może być linka ?
Nie ma to znaczenia.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27

Return to “ZAMEL MEW-01”