ZAMEL - ZAPROSZENIE DO TESTÓW LEW-01 :)

ZbignieM

Z miłą chęcią podłączyłbym go w domku letniskowych, gdzie ogrzewam elektrycznie :)
fryc88

Przy obecnych cenach energii zamontowałbym go po prostu w rozdzielni, żeby na bieżąco monitorować zużycie prądu w moim systemie Home Assistant, jednocześnie mógłbym się tym wspomóc w celu wymiany urządzeń aby najzwyczajniej w świecie obniżyć rachunki. Z analogowym licznikiem niestety takie testy i sprawdzania nie są zbyt łatwe do wykonania, szczególnie mierzenie poboru prądu 'na żywo'.
michael

Zamontowanym go sali prób zespołu muzycznego. Wreszcie mógłbym wyliczyć ile kosztuje mnie to hobby i skasować odpowiednio kolegów z zespołu :lol:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
andrew01

Ja bym go zamontował na obwodzie zasilającym salon, wreszcie miał bym dowód, że TV od rana do wieczora swoje ciągnie 8-)
shimano73
Been thanked: 1 time

No to ja też , ja bym go zamontował w obwodzie wentylacji mechanicznej z rekuperatorem , może w końcu uda mi sie jakoś wyliczyć zyski i straty jego pracy :lol:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie

Wezmę udział w Supla Offline Party 2024 :)
Luther

Ja mam dwa miejsca. A jest to działka ( Rodos) albo w domu kuchnia.
W domu mam mała rozdzielnie i wniosek @RobertaBłaszczaka popieram bo mew-ka mi nie wejdzie. Chciałbym kontrolować całe mieszkanie.
3x Pnw-01, 2x Row-01, 2x Row-02, 1x Row-07, 1x Slw-02, 1x Diw-01, Slw-01, Lew-02, Lew-01
kris.sg
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

To i ja chętnie przetestuję ile moja "serwerownia" bierze prądu :)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
■Rpi4(m.2) Supla Cloud, Scripts ■Rpi3(sd) SD: 6x MI ATC, 1x W.S.
ROLETY_V3 x12 ■SWITCH_DUAL x4 ■GATE_MODULE_V3 x1 ■SOCKET_SSR x1 ■SMOKE_MODULE x1
SONOFF_TOUCH x4 ■YUNSCHAN x1 ■STAITCASE_DIMMER x1 ■MEW-01 x2 ■mROW-02 x1 ■LEW-01 x1
POW_R2 x2 ■SP111 x3
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Wszystkie różowe do sypialni ? Sporo ;)
SUPLA.... Nareszcie w domu.
michal363

Z racji na ceny opału (ekogroszku) w tym roku postanowiłem zimą ogrzewać klimatyzacją z funkcją grzania. Szukałem infromacji na temat realnego zużycia prądu względem panującej temepratury na dworze - niestety nie udało mi się znaleźć takich danych.
Na dworze zamontowany mam czujnik, który pokazuje mi w aplikacji Supla temperaturę zewnętrzną, dopełnieniem zestawu były miernik LEW-01, który pokazywałby zużycie prądu, które możnaby zitegrować z temperaturą i otrzymać rzeletne dane obrazujące zużycie energii do ogrzewania domu poprzez klimatyzator względem panującej temperatury zewnętrznej. Dane mogłby się przydać osobom zastanawiającym się na taką formą ogrzewania w okresie zimowym, gdyż nie każdy lubi ryzyko ;)
andras
Has thanked: 2 times
Been thanked: 4 times

Jestem chętny na testy ,montaż szyna DIN , monitorowanie fotowoltaiki jednofazowej i zużycia energii altana , namiot foliowy oraz pomieszczenie pralni :)

Return to “Nowości”