ZAMEL - ZAPROSZENIE DO TESTÓW LEW-01 :)
-
[email protected]
Zamontowałbym w rozdzielni w maszynowni gdzie znajduje się pompa ciepła mierzyłbym zużycie energii przez pompę ciepła jednofazową posiadam już mew01 jestem zadowolony i tutaj też bym chciał sprawdzić jak się uporas ogarnięciem pomiarów na pompie
-
kris.sg
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 1 time
Tak jakoś wyszło
A tak na poważnie to te różowe to do kamer.
■Rpi4(m.2) Supla Cloud, Scripts ■Rpi3(sd) SD: 6x MI ATC, 1x W.S.
ROLETY_V3 x12 ■SWITCH_DUAL x4 ■GATE_MODULE_V3 x1 ■SOCKET_SSR x1 ■SMOKE_MODULE x1
SONOFF_TOUCH x4 ■YUNSCHAN x1 ■STAITCASE_DIMMER x1 ■MEW-01 x2 ■mROW-02 x1 ■LEW-01 x1
POW_R2 x2 ■SP111 x3
ROLETY_V3 x12 ■SWITCH_DUAL x4 ■GATE_MODULE_V3 x1 ■SOCKET_SSR x1 ■SMOKE_MODULE x1
SONOFF_TOUCH x4 ■YUNSCHAN x1 ■STAITCASE_DIMMER x1 ■MEW-01 x2 ■mROW-02 x1 ■LEW-01 x1
POW_R2 x2 ■SP111 x3
-
shimano73
- Been thanked: 1 time
Tyle kamer w sypialni
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Wezmę udział w Supla Offline Party 2024
Wezmę udział w Supla Offline Party 2024
-
PuteR
Dzięki temu urządzeniu może wreszcie bym wyliczył ile mój stary piekarnik ciągnie prądu, a na pewno ciągnie nie mało. Piekarnik ma z dwadzieścia lat i już jest smart bo mogę go włączać i wyłączać za pomocą supli i sonoff basic podłączony poprzez stycznik żeby go nie spalić. Gdyby doszła widoczność zużycia energii to już by była bajka.
Także melduję gotowość do ewentualnych testów
Także melduję gotowość do ewentualnych testów
-
ag1851738
dobry wieczór. steruję urządzeniami w moim domu za pomocą rozproszonej sieci sterowników zamel supla. w tym roku uruchomiłem kotłownię w której żródłem ciepła jest pompa ciepła. monitorowanie zużycia energii oparłem na liczniku energii elektrycznej generującym impulsy które następnie zlicza moduł Zamel Liw - 01. jednak tylko zliczanie impulsów i określanie zużycia energii na ich podstawie jest niewystarczającym elementem do monitorowania pracy pompy. zatem korzystam z zaproszenia i chciałbym za pomocą nowego modułu przetestować wielkość i jakość zużycia energii pompy ciepła. gwarantuję że postaram się wyciągnąć z niego ile się da :D a uzyskanymi wynikami, obserwacjami i przemyśleniami oczywiście podzielę się na forum...
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.