Do testów to zamontowałbym w skrzynce, do której można by podłączać dowolne odbiorniki.
Jeśli by moduł sprawdził się to wtedy zostałby zamontowany do rozdzielnicy mieszkaniowej u mnie a co najważniejsze - u teściowej.
ZAMEL - ZAPROSZENIE DO TESTÓW LEW-01 :)
-
[email protected]
Moduł lew-01 zamontowałbym w małym domku dla rodziców. Nie mam tam siły ale są podgrzewacze wody to idealnie by mierzył cały pobór i tym samym na bieżąco widziałbym ile prądu zużyli aby nie przekroczyć przyszłorocznych limitów wykorzystania.
-
AdrianK95
Witam LEW-01 wykorzystał bym do pomiaru zużycia energii na piekarniku, lodowce, pralce i całym oświetleniu domu. Przydał by się taki nowy monitor energii. Pozdrawiam
-
karol1995
MONITOR ENERGII ELEKTRYCZNEJ „LEW-01” z pewnością wykorzystałbym do kontrolowania zużycia energii elektrycznej przez klimatyzator, który służy nam do dogrzewania domu. Może okazać się bardzo pomocny w wyjściu na "0" pomiędzy nadstanem z PV a Tauronem
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Koledzy z Zamel, czy mogę już założyć temat "ZAMEL - ZAPROSZENIE DO TESTÓW LEW-02pzygmunt wrote: Fri Nov 04, 2022 10:24 pmIstnieje już prototyp LEW-02, który będzie się różni od LEW-01 tym, że będzie miał przekładnik 100A.Robert Błaszczak wrote: Fri Nov 04, 2022 10:17 am [...]
Przydałby się taki LEW z obciążalnością prądową ok. 32 - 40A.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
-
piotr784512
Proponuję test pomiaru zużycia mocy w pompie ciepła CWU Buderus Logatherm WPT-270.3. Jest to rozwiązanie, które zachowuje się bardzo himerycznie. Ma program pracy jako wyłącznie pompa ciepła, pc plus grzałka lub sama grzałka. W zeszłym sezonie (październik 2021 - październik 2022) po zamontowaniu tej pc i fotowoltaiki i tak miałem o 50% większe zużycie. Producent jak i instalator załatwili mnie jak każdego kto chce od nich czegoś po instalacji i opłaceniu faktur. Czyli wysłali mnie "na drzewo". Chętnie dowiedziałbym się w jaki sposób pożera moje pieniądze to urządzenie. I chętnie powiedziałbym innym, nie kupujcie tego, Buderus doprowadzi was do bankructwa, tutaj macie dowód z urządzenia firmy Zamel. Piotr Rogowiec
-
triektor
A ja krótko i rzeczowo. Do sterowania kompensacją mocy biernej pojemnościowej. Mam już wdrożone rozwiązanie i korzystam z wersji 3f w lokalizacji gdzie mam 1faze a przydał by mi się model LEW-01. Do załączania wykorzystuje Supla ROW-02 pod które są podpięte dławiki transformatorowe. Wszystko automatycznie mi wykonuje script.fracz.com.
-
ddluk
Na pewno zamontował bym go w piwnicy żeby weryfikować sobie jakie zużycie prądu generuje moja automatyka domowa. Całość trzymam w piwnicy i wiedza na temat zużycia pozwoliła by mi zoptymalizować/kupić nowy sprzęt tak by koszty jej użytkowania były niższe.
-
Blantozaur
A ja bym te drobnice wstawił na wisielca w formie urządzenia diagnostycznego do sprawdzania sterowania szr. W starszych rozwiązaniach występują problemy z powrotem co w przypadku tego urządzenia może szybko by się wyłapali i ograniczyło straty $$. Oczywiście są urządzenia i analizatory do takich testów jednak są tanie jak rata za ferrari i miejsca zajmują sporo. Strach też zostawić na obiekcie bez opieki. A takiej dyskretnej drobnicy nikt nie zauważy.
Mam jeszcze inne dziwne pomysły ale raczej nie stacjonarne.
Miłego fantazjowania.
Mam jeszcze inne dziwne pomysły ale raczej nie stacjonarne.
Miłego fantazjowania.
-
flowerek
A ja zmonitorowalbym obwod na ktorym syn ma podłączonego swojego kompa do gier.
Myslę ze 1/4 rachunku za prąd to jego "farelka".
Chcialbym to pokazac i zmusic go do refleksji
Myslę ze 1/4 rachunku za prąd to jego "farelka".
Chcialbym to pokazac i zmusic go do refleksji
11xSRW-01, 1x Sonoff mini, 3xSonoff SV, 5xSonoff S26, 4xSonoff Basic, 1xGosund Sp-111, 1xSonoff Touch, 1xH801, czujnik poczty DIY, 1x Loratap, 1x MiniTiger , 1 x zawór wody BQ05 DIY, 2xSBW-02, Auraton: MC, HC, Flood Valve, Flood Sensor (test trwa)