SBW-02 jako włącznik
-
kerokis
Mam wolny moduł SBW-02 i chciałbym wykorzystać jeden kanał do załączania pompy, a drugi do światła - próbowałem ale coś mi nie działa. Jest opcja? Może przez przekaźnik, tylko jaki?
KEROKIS
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
SBW ma tylko opcję sterowania przekaźnikami chwilowo. Nie ma opcji załączenia wyjścia na stałe.
Można próbować to podłączyć jako "przycisk chwilowy" do przełączania zewnętrznego przekaźnika bistabilnego.
Osobiście nie robiłbym protez, tylko szukał zastosowania zgodnie z przeznaczeniem modułu.
Jeśli nie ma to zawsze można sobie zostawić jako zapas na wypadek awarii sterownika bramy.
Możesz też spróbować sprzedać, albo wymienić się z kimś na inny sterownik
Można próbować to podłączyć jako "przycisk chwilowy" do przełączania zewnętrznego przekaźnika bistabilnego.
Osobiście nie robiłbym protez, tylko szukał zastosowania zgodnie z przeznaczeniem modułu.
Jeśli nie ma to zawsze można sobie zostawić jako zapas na wypadek awarii sterownika bramy.
Możesz też spróbować sprzedać, albo wymienić się z kimś na inny sterownik
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
kerokis
Znalazłem przekaźnik bistabilny RT 424F12, myślę że po podaniu impulsu z SBW, przekaźnik powinien włączyć zasilanie 230V do pompy. Jeśli zadziala to dam znać. Chyba że są jakieś inne propozycje.
KEROKIS
-
kerokis
Ok. Jak zadziała to pomyślę nad jakimś czujnikiem.
KEROKIS