SBW-02 - jak podłączyć do napędu bramy dwuskrzydłowej (SAE SWING 2 DG R2F)

RomanJ

Witam,

będę wdzięczny za pomoc w podłączeniu połączenia sterownika z napędem bramy dwuskrzydłowej. Załączam zdjęcie.
Pozdrawiam i z góry dziękuję
centrala-sbw-02.jpg
.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

AUX ustaw na "Gate open warning light".
W ustawieniach na cloud.supla.org drugi kanał przełącz na funkcje furtki i ustaw czas załączenia przekaźnika 0.5 - 1 sek.
W ustawieniach czujników otwarcia ustaw odwróconą ikonę.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
RomanJ

Super. Dzięki za schemat. Podłączyłem ale jako typowy amator mam problem:
1. AUX ustaw na "Gate open warning light". - nie mam jak się podłączyć do płyty. Bez programatora JOLLY chyba nic nie zaprogramuję. Chyba, że jest jakaś inna opcja?
2. Po podłączeniu brama pięknie się zamyka i otwiera. Stukrotne dzięki!!! Nie działa jedynie status otwarty/zamknięty (ikonka zawsze albo otwarta albo zamknięta - zależnie od ustawienia). Przy robieniu zrzutu brama jest otwarta.
supla-ustawienia.png
Podejrzewam, że to może ze względu na brak realizacji punktu 1 (AUX na gate open warning light)?
3. Furtka nie działa tzn.otwiera mi się prawe skrzydło bramy (status zawsze zamknięty) - furtkę mam osobno. Da się ją też podpiąć?
pzygmunt

1. To musiałbyś skonsultować z producentem automatyki bramy. Możesz zawsze zastosować osobny kontaktron.
2. Zgadza się
3. Schemat uwzględnia sterowanie funkcją „furtki” w bramie czyli zwykle jest to uchylanie skrzydła. Rozumiem, że masz osobną furtkę z elektrozaczepem i ją chcesz otwierać ?
RomanJ

ad 3. Tak. Mam osobną.
Może nie jest doskonale ale działa ;). Jeszcze raz dzięki.
pzygmunt

Jak ją obecnie sterujesz/otwierasz ?

Return to “ZAMEL SBW-02”