Najprostsza centralka WS02A v2.0 433.92 mhz 24v

kamil90703

Witam, dorwałem od znajomego taką centralkę, twierdził że padła i nie reagowała na piloty, okazało się że pęknięta jest ścieżka i moduł działa do tego dokupiłem 2 siłowniki jakieś najtańsze z krańcówkami w środku i podłączyłem do tej centralki i działa z pilota, zamyka i otwiera tylko obydwie na raz, nie ma w nim żadnych ustawień pierwszego uchyłu bramy tylko ewentualnie szukałem po pinach który rozłącza i załącza no to raz żarówka świeci na pierwszym kanale czyli A(zapala) C(gaśnie) i mam problem z podłączeniem Supli do tego otóż sterownika bramy dwuskrzydłowej. Po niżej podsyłam zdjęcia z centralki z oznaczeniem pinowym. Aktualnie widać w nim zmostkowanie żeby działał jeden wspólny kanał przesłany przez producenta.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Ta „centrala” chyba nie ma impulsowych wejść sterujących.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
kamil90703

Czyli mówiąc prawde nici z tego, chciałem sobie wjazd udogodnić, ale no nic, zastosuje sobie do czego innego np do bramy garażowej, bo już mam projekt własny.

Z góry dziękuję za odpowiedz.

Mam jeszcze jedno pytanie, mam również taką płytkę sterującą też na 24v, może by się tą udało podłączyć.

RSB-2S dwuskrzydłowa
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
local

Próbowałeś zmienić tryb pracy ?
4xShelly 1, Shelly 1L, 2xShelly 2.5, Sonoff T3, 2xSonoff Basic R2, 4xNeo 16A
pzygmunt

A1,A2 pod zasilanie
11,14 pod zaciski gdzie jest podłączony „klucz (8)”
A1 i IN1 pod kontaktron.
kamil90703

"local",
odnośnie tego małego sterowniczka to już nie bawiłem się dalej, ale chyba jest jakaś możliwość ustawienia przez pilot tylko nie mam dokładnej instrukcji jak właśnie pozmieniać te tryby, aktualnie działa raczej na bistabilnym, a przez przypadek klawiszem z pilota podczas kodowania pilota udało mi się ustawić nawet tryb chwilowy, ale ten pierwszy tryb jest najlepszy dołącze go do garażu nowo postawionego.

"przygmunt"
kontrakton to jest czujnik zbliżeniowy krańcowy (czyli magnetyczny) tak? Czyli będę zmuszony zamówić? Mam tylko i wyłącznie sam sterownik i jego podłączyłem pod te siłowniki chińskie 24v z krańcówkami i w trybie serwisowym działa wszystko tylko jest problem z czasem skręcania i wykręcania siłowników bo sterownik potrzebuje czas od 8s do 60s i muszę troszkę przerobić (skrócić czas)
pzygmunt

Nie wiem jak ten czas ma się do SBW?
Kontaktron np. Satel B3. Oczywiście może być cokolwiek co otwiera/zamyka obwód przy zamkniętej/otwartej bramie.
kamil90703

Witam po przerwie, udało mi się ustawić czasy zamykania i otwierania po skróceniu śrub w siłownikach trochę było rozbierania i rozwiercania, ale grunt że działa wiem, że można kupić krótsze, ale takie miałem i je wykorzystałem, jakby ktoś się pytał co z zasięgiem to wystarczy zastosować kabel w ekranie i dać antenkę od radia kuchennego, ale do rzeczy zamontowałem do tego Suple i podłączyłem tak jak ze zdjęcia czyli pod manualne otwarcie, plus zasilanie, krancowa na bramie magnetyczna i śmiga jak trzeba faktycznie zasilanie musi być podane przez krancowke do supli pod gorne wejście IN żeby widzieć czy otwarta czy zamknięta na telefonie, nic nie musiałem zmieniać w ustawieniach, bo zastosowałem kontaktron w wersji NO (normal open), jeśli zastosuje się wersję NC (normal close) trzeba zrobić dywersje w aplikacji żeby pokazywało tak jak trzeba. Supla skonfigurowana i śmiga nawet w Warszawie ;), dziękuję za wszelkie podpowiedzi pomocnicze.

Return to “ZAMEL SBW-02”