Wyłącznik nadprądowy na supla - szukam

lukabema

Szukam wyłącznika nadprądowego trójfazowego WIFI na Supla, są dostepne ale na Tuya albo jakieś noname, czy ktoś wie czy istnieje taki bezpiecznik z Suplą ??? Złączam zdjecie takiego cudeńka dla przykładu o co mi chodzi.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
lesny8
Has thanked: 10 times
Been thanked: 9 times

Nie ma.
Jeśli w tym z obrazka siedzi ESP, to zawsze można mu Suple wgrać ;)
SOP 2023 :heavy_check_mark:
SOP 2024 :heavy_check_mark:
Czekam na kolejne Supla Offline Party :upside_down_face:
🧩: 🔑cz->b ⛴️+ila
jaku2k
Has thanked: 1 time

Nie wiem, czy używanie bezpiecznika zza wschodniej granicy (a więc pewnie bez atestów/certyfikatów) jest dobrym pomysłem.
Jest to w końcu urządzenie, na którym mamy polegać i w niektórych aspektach jego bezpieczeństwa musimy po prostu zaufać jego producentowi.
Pozdrawiam
Jakub
lukabema

jaku2k wrote: Sun Nov 06, 2022 10:55 am Nie wiem, czy używanie bezpiecznika zza wschodniej granicy (a więc pewnie bez atestów/certyfikatów) jest dobrym pomysłem.
Jest to w końcu urządzenie, na którym mamy polegać i w niektórych aspektach jego bezpieczeństwa musimy po prostu zaufać jego producentowi.
To jest posredni bezpiecznik, końcowy i tak mam normalnej firmy z atestem, poza tym mam jeszcze róznicówki na budynkach i dodatkowo pełno jednofazowych na kazdy obwód, chodzi mi o to żebym mógł wyłączyć cała posesje awaryjnie jak mnie nie ma albo robie coś daleko od głównej rozdzielnicy i potrzebuję wyłaczyc posesje bez biegania ciagle 200m w obie strony
lukabema

lesny8 wrote: Sun Nov 06, 2022 6:47 am Nie ma.
Jeśli w tym z obrazka siedzi ESP, to zawsze można mu Suple wgrać ;)
Wszystko mam na Supli i tak sobie myslałem zeby to też było, a jakl sprawdzic czy jest na ESP , i co to wogóle jest ? Wybacz mój laicyzm ale jestem tylko uzytkownikiem chociaż zaawansowanym.
jaku2k
Has thanked: 1 time

@lukabema ESP to moduły, na których większość użytkowników opiera urządzenia typu zrób-to-sam działające w Supli.
Czołowym projektem jest GUI Generic i jego internetowy tzw. Builder, dzięki którym możesz zaprogramować rzeczone ESP bez znajomości programowania.

Jeśli w przedstawionym przez Ciebie urządzeniu jest ESP, to należy je rozebrać i wgrać Suplowy firmware (najpewniej GUI Generica).

Jako że - jak piszesz - jest to zrobione dla środowiska Tuya, najpewniej nie będzie tam modułu wspierającego Suplę.
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

A uściślając wypowiedź Kuby (@jaku2k), ESP to rodzina mikrokontrolerów jednoukładowych, których charakterystyczną cechą jest wbudowana obsługa sieci Wi-Fi 2.4 GHz. ESP8266/8255 to mikrokontrolery 16-bitowe, natomiast ESP32 to nowa rodzina mikrokontrolerów 32-bitowych.
Ciekawym jest fakt, że są to mikrokontrolery opracowane całkowicie od podstaw przez chińską firmę Espressif Systems i nie jest to kopia innego produktu.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Nie tak do końca. Oba układy są oparte o mikroprocesory firmy Tensilica.
W przypadku ESP32 jest to „ Tensilica Xtensa 32-bit LX6 microprocessor”.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Tensilica
SUPLA.... Nareszcie w domu.
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Człowiek całe życie się uczy. A byłem przekonany, że to w całości jest Espressif. Dzięki za doprecyzowanie.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
lesny8
Has thanked: 10 times
Been thanked: 9 times

lukabema wrote: Sun Nov 06, 2022 3:15 pm ...

Wszystko mam na Supli i tak sobie myslałem zeby to też było, a jakl sprawdzic czy jest na ESP , i co to wogóle jest ? Wybacz mój laicyzm ale jestem tylko uzytkownikiem chociaż zaawansowanym.
Niestety jedyna możliwość sprawdzenia czy tam jest ESP to zakup, rozebranie tego 'cacka' i naoczne stwierdzenie. Nie kojarzy mi się aby ktoś na forum chwalił się osuplowaniem takiego sprzętu. A może gdzieś w świecie ktoś już to rozbierał i flashował to pod inny system Smart Home, szukałeś?
SOP 2023 :heavy_check_mark:
SOP 2024 :heavy_check_mark:
Czekam na kolejne Supla Offline Party :upside_down_face:
🧩: 🔑cz->b ⛴️+ila

Return to “Sprzęt”