Co dalej ? - wstęp do ankiety.

LukaszH

pzygmunt wrote: Fri Nov 11, 2022 3:57 pm
LukaszH wrote: Fri Nov 11, 2022 3:50 pm Fajnie jak by można ustawić w ankiecie kolejność od 1 do 10 gdzie np. 1 to najwyższy prio
Każdy będzie mógł oddać tylko jeden głos na jedną funkcjonalność.
To będzie mega trudny wybór to chociaż może top3 - za dużo fajnych funkcjonalności aby wskazać tylko jedną :)
krycha88
Been thanked: 5 times

pzygmunt wrote: Fri Nov 11, 2022 3:58 pm Termostat realizujemy niezależnie od tych ankiet. Dotyka on każdego elementu składowego Supli i ma najwyższy priorytet obecnie.
Dzięki za dobrą wiadomość :)

Mi osobiście brakuje możliwości konfigurowania harmonogramu z poziomy aplikacji.
https://gui-generic-builder.supla.io/
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Duch__ wrote: Fri Nov 11, 2022 4:03 pm Wprowadzcie wspólną bazę dla ikon. To jest teraz koszmar że muszę dla różnych kanałów wprowadzać taką samą ikonę dla stanu on i off. Mam na myśli kanały bistabilne i monostabilne.
Taka aplikacja już powstaje i jest rozwijana niezależnie. Będzie pozwalała na budowanie bazy ikon i dzielenie się nimi. Będzie też porządkowała kwestie praw autorskich tzn. autor wrzucając swoje prace będzie musiał wybrać licencję na jakiej swoje prace publikuje i oświadczyć, że jest ich autorem oraz posiada do nich pełnię praw.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
pzygmunt

krycha88 wrote: Fri Nov 11, 2022 4:09 pm
pzygmunt wrote: Fri Nov 11, 2022 3:58 pm Termostat realizujemy niezależnie od tych ankiet. Dotyka on każdego elementu składowego Supli i ma najwyższy priorytet obecnie.
Dzięki za dobrą wiadomość :)

Mi osobiście brakuje możliwości konfigurowania harmonogramu z poziomy aplikacji.
Dodaję do listy.
pzygmunt

LukaszH wrote: Fri Nov 11, 2022 4:07 pm
pzygmunt wrote: Fri Nov 11, 2022 3:57 pm
LukaszH wrote: Fri Nov 11, 2022 3:50 pm Fajnie jak by można ustawić w ankiecie kolejność od 1 do 10 gdzie np. 1 to najwyższy prio
Każdy będzie mógł oddać tylko jeden głos na jedną funkcjonalność.
To będzie mega trudny wybór to chociaż może top3 - za dużo fajnych funkcjonalności aby wskazać tylko jedną :)
Nie robimy planu na cały przyszły rok tylko na najbliższe wydanie. Możliwość oddania jednego głosu pozwala nam zakładać, że będą do funkcjonalności na których użytkownikom najbardziej zależy.
pzygmunt

pzygmunt wrote: Fri Nov 11, 2022 4:12 pm
Duch__ wrote: Fri Nov 11, 2022 4:03 pm Wprowadzcie wspólną bazę dla ikon. To jest teraz koszmar że muszę dla różnych kanałów wprowadzać taką samą ikonę dla stanu on i off. Mam na myśli kanały bistabilne i monostabilne.
Taka aplikacja już powstaje i jest rozwijana niezależnie. Będzie pozwalała na budowanie bazy ikon i dzielenie się nimi. Będzie też porządkowała kwestie praw autorskich tzn. autor wrzucając swoje prace będzie musiał wybrać licencję na jakiej swoje prace publikuje i oświadczyć, że jest ich autorem oraz posiada do nich pełnię praw.
Teraz jeszcze raz przeczytałem co napisałeś i chyba Ci chodziło o zupełnie coś innego. Jednej bazy raczej nie wprowadzimy. Kłóci się ona z fundamentalnymi założeniami.
Goral64
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Ja poproszę o małą funkcjonalność pozwalającą wybrać czy i gdzie ma być publikowany dane urządzenie. Mi zależy bardzo na MQTT, ale ostatnio Aleksą się bawię więc też by się przydało, no a skoro to to i Google też może się załapać.
publikuj_do_mqtt.jpg
To chyba nie jest wielka zmiana.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026 :D

Image
pzygmunt

Goral64 wrote: Fri Nov 11, 2022 4:31 pm Ja poproszę o małą funkcjonalność pozwalającą wybrać czy i gdzie ma być publikowany dane urządzenie. Mi zależy bardzo na MQTT, ale ostatnio Aleksą się bawię więc też by się przydało, no a skoro to to i Google też może się załapać.
publikuj_do_mqtt.jpg
To chyba nie jest wielka zmiana.
Z punktu widzenia cloud-a niewielka. Z punktu widzenia supla-server, mqtt czy integracji z GH i Alexą już nie taka mała.
Dodałem do listy.
djack2017
Been thanked: 1 time

Dołożyć czas w formacie UTC do komunikatu ping, wysyłanego cyklicznie do sterownika.
pzygmunt

Nie przewiduję dodawania czegokolwiek do ping-a bo zaraz znajdą się kolejne pomysły i ping stanie się gnip-em.

Return to “Ogólna dyskusja”