To będzie mega trudny wybór to chociaż może top3 - za dużo fajnych funkcjonalności aby wskazać tylko jedną
Co dalej ? - wstęp do ankiety.
-
LukaszH
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
Dzięki za dobrą wiadomośćpzygmunt wrote: Fri Nov 11, 2022 3:58 pm Termostat realizujemy niezależnie od tych ankiet. Dotyka on każdego elementu składowego Supli i ma najwyższy priorytet obecnie.
Mi osobiście brakuje możliwości konfigurowania harmonogramu z poziomy aplikacji.
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Taka aplikacja już powstaje i jest rozwijana niezależnie. Będzie pozwalała na budowanie bazy ikon i dzielenie się nimi. Będzie też porządkowała kwestie praw autorskich tzn. autor wrzucając swoje prace będzie musiał wybrać licencję na jakiej swoje prace publikuje i oświadczyć, że jest ich autorem oraz posiada do nich pełnię praw.Duch__ wrote: Fri Nov 11, 2022 4:03 pm Wprowadzcie wspólną bazę dla ikon. To jest teraz koszmar że muszę dla różnych kanałów wprowadzać taką samą ikonę dla stanu on i off. Mam na myśli kanały bistabilne i monostabilne.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
pzygmunt
Dodaję do listy.krycha88 wrote: Fri Nov 11, 2022 4:09 pmDzięki za dobrą wiadomośćpzygmunt wrote: Fri Nov 11, 2022 3:58 pm Termostat realizujemy niezależnie od tych ankiet. Dotyka on każdego elementu składowego Supli i ma najwyższy priorytet obecnie.
Mi osobiście brakuje możliwości konfigurowania harmonogramu z poziomy aplikacji.
-
pzygmunt
Nie robimy planu na cały przyszły rok tylko na najbliższe wydanie. Możliwość oddania jednego głosu pozwala nam zakładać, że będą do funkcjonalności na których użytkownikom najbardziej zależy.LukaszH wrote: Fri Nov 11, 2022 4:07 pmTo będzie mega trudny wybór to chociaż może top3 - za dużo fajnych funkcjonalności aby wskazać tylko jedną![]()
-
pzygmunt
Teraz jeszcze raz przeczytałem co napisałeś i chyba Ci chodziło o zupełnie coś innego. Jednej bazy raczej nie wprowadzimy. Kłóci się ona z fundamentalnymi założeniami.pzygmunt wrote: Fri Nov 11, 2022 4:12 pmTaka aplikacja już powstaje i jest rozwijana niezależnie. Będzie pozwalała na budowanie bazy ikon i dzielenie się nimi. Będzie też porządkowała kwestie praw autorskich tzn. autor wrzucając swoje prace będzie musiał wybrać licencję na jakiej swoje prace publikuje i oświadczyć, że jest ich autorem oraz posiada do nich pełnię praw.Duch__ wrote: Fri Nov 11, 2022 4:03 pm Wprowadzcie wspólną bazę dla ikon. To jest teraz koszmar że muszę dla różnych kanałów wprowadzać taką samą ikonę dla stanu on i off. Mam na myśli kanały bistabilne i monostabilne.
-
Goral64
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 1 time
Ja poproszę o małą funkcjonalność pozwalającą wybrać czy i gdzie ma być publikowany dane urządzenie. Mi zależy bardzo na MQTT, ale ostatnio Aleksą się bawię więc też by się przydało, no a skoro to to i Google też może się załapać.
To chyba nie jest wielka zmiana.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026

-
pzygmunt
Z punktu widzenia cloud-a niewielka. Z punktu widzenia supla-server, mqtt czy integracji z GH i Alexą już nie taka mała.Goral64 wrote: Fri Nov 11, 2022 4:31 pm Ja poproszę o małą funkcjonalność pozwalającą wybrać czy i gdzie ma być publikowany dane urządzenie. Mi zależy bardzo na MQTT, ale ostatnio Aleksą się bawię więc też by się przydało, no a skoro to to i Google też może się załapać.
publikuj_do_mqtt.jpg
To chyba nie jest wielka zmiana.
Dodałem do listy.
-
djack2017
- Been thanked: 1 time
Dołożyć czas w formacie UTC do komunikatu ping, wysyłanego cyklicznie do sterownika.
https://djack.com.pl/modules.php?name=Downloads&d_op=viewdownload&cid=54