Co dalej ? - wstęp do ankiety.
-
Gang
Powiadomienia push jak brama jest otwarta T czasu.
Nie mam w garażowce czujników, brama wjazdowa jest rozwiera, więc nie mogę ustawić zamykania po T czasu, dla mnie komunikat byłby czymś genialnym.
Nie mam w garażowce czujników, brama wjazdowa jest rozwiera, więc nie mogę ustawić zamykania po T czasu, dla mnie komunikat byłby czymś genialnym.
Tu jest za mało miejsca abym wszystko mógł wypisać, co mam z supli 
-
LukaszH
Wiem że już parę razy to było poruszane (nie mogę odnaleźć tych postów) ale z poziomu cloud dodać IP urządzenia. Wiem że jest ikonka "i" ale jednak jak ma się sporo urządzeń to było by to ułatwienie wyszukiwania i konfigurowania.
Też podbije temat: Powiadomienia push jak brama jest otwarta T czasu.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
djack2017
- Been thanked: 1 time
No coż, nie będę się upierał, ale nikt, oprócz mnie, nic nie chciał. A to by w sposób bardzo prosty rozwiązało problem RTC we wszystkich sterownikach.pzygmunt wrote: Fri Nov 11, 2022 4:49 pm Nie przewiduję dodawania czegokolwiek do ping-a bo zaraz znajdą się kolejne pomysły i ping stanie się gnip-em.
https://djack.com.pl/modules.php?name=Downloads&d_op=viewdownload&cid=54
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Na to jest rozwiązanie od dawna. Co więcej dostaniesz czas w strefie czasowej użytkownika więc nie musisz się martwić o konwersję z UTC.
https://github.com/SUPLA/supla-core/blo ... rpc.h#L231
https://github.com/SUPLA/supla-core/blo ... rpc.h#L231
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
klew
- Has thanked: 135 times
- Been thanked: 137 times
W bibliotece na urządzenia wykonawcze też to już jest od dawna. Poszukaj na forum "Supla::Clock".
Wsparcie dla kilku RTC też jest już dodane przez @lukfud od jakiegoś czasu.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
fido
Czy w MEW-01 można zastosować opcję że gdy zużycie spadnie lub wzrośnie do jakiejś wartość włączy lub wyłączy dane urządzenie.
-
djack2017
- Been thanked: 1 time
Ja w moim oprogramowaniu sterowników mam programowy RTC synchronizujący się z serwerami czasu w internecie.klew wrote: Fri Nov 11, 2022 5:42 pm W bibliotece na urządzenia wykonawcze też to już jest od dawna. Poszukaj na forum "Supla::Clock".
Chodzi mi tylko o przypadek, gdy mamy własną instancję serwera SUPLA w sieci lokalnej bez Internetu.
https://djack.com.pl/modules.php?name=Downloads&d_op=viewdownload&cid=54
-
jaku2k
- Has thanked: 1 time
Witam,
bardzo fajnie, że społeczność może wyrazić swoje zdanie na temat wektora zmian Supli.
Myślę, że warto skupić się na "bazowych" funkcjonalnościach. O ile timery czy logowanie zdarzeń dla bram wjazdowych są ciekawymi rozwiązaniami, to - w moim mniemaniu - brakuje tych bardziej podstawowych.
[Wydaje mi się, że Supla ze względu na swoją czytelność (niesamowitą społeczność i kilka innych cech) cieszy się popularnością wśród osób zaczynających przygodę z automatyką budynkową]
Pierwsza brakująca tego typu została wymieniona - chodzi mi o wsparcie dla żaluzji.
Druga to rozszerzone wsparcie dla LED-ów.
W Internecie jest dużo poradników przedstawiających kompletnym nowicjuszom jak zrobić sobie oświetlenie LED-owe samemu. Bardzo często spotyka się w nich Blynka jako polecany system - myślę, że na tym polu Supla mogłaby mieć duże pole do popisu.
Dlatego uważam, że warto pomyśleć nad dodaniem modułu obsługi/sterowania adresowalnych LED-ów do Supli. Na Forum mamy bardzo fajny projekt @radzik_r, który ze względu na ograniczenia Supli nie może mieć ładnego interfejsu mobilnego.
Widok w aplikacji mógłby być jak dla włącznika, a animacje wybierałoby się w szczegółach kanału.
bardzo fajnie, że społeczność może wyrazić swoje zdanie na temat wektora zmian Supli.
Myślę, że warto skupić się na "bazowych" funkcjonalnościach. O ile timery czy logowanie zdarzeń dla bram wjazdowych są ciekawymi rozwiązaniami, to - w moim mniemaniu - brakuje tych bardziej podstawowych.
[Wydaje mi się, że Supla ze względu na swoją czytelność (niesamowitą społeczność i kilka innych cech) cieszy się popularnością wśród osób zaczynających przygodę z automatyką budynkową]
Pierwsza brakująca tego typu została wymieniona - chodzi mi o wsparcie dla żaluzji.
Druga to rozszerzone wsparcie dla LED-ów.
W Internecie jest dużo poradników przedstawiających kompletnym nowicjuszom jak zrobić sobie oświetlenie LED-owe samemu. Bardzo często spotyka się w nich Blynka jako polecany system - myślę, że na tym polu Supla mogłaby mieć duże pole do popisu.
Dlatego uważam, że warto pomyśleć nad dodaniem modułu obsługi/sterowania adresowalnych LED-ów do Supli. Na Forum mamy bardzo fajny projekt @radzik_r, który ze względu na ograniczenia Supli nie może mieć ładnego interfejsu mobilnego.
Widok w aplikacji mógłby być jak dla włącznika, a animacje wybierałoby się w szczegółach kanału.
Pozdrawiam
Jakub
Jakub