Pomoc supla Script temperatura Piec

trawka63

Witam, zaczynam przygodę z czujnikami temperatury i Supla scripts, lecz jestem kompletnie zielony, czy może mi ktoś krok po kroku( naprawde krok po kroku powiedziec/pokazac co wpisac) pomóc ustawic scenę która poinformuje mnie ( wyśle powiadomienie Pushover - to już mam zrobione) jeżeli temperatura czujnika pieca przekroczy np 75 stopni?
RKL

Ja mam tak to ustawione powiadomienie co minute o temperaturze rownej lub wiekszej jak 75 stopni. Musisz wstawic swoj numer kanalu termometru co mierzy temperature na piecu
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
trawka63

Super, to już załatwione, pytanie 2, co wpisać gdy chce otrzymywać powiadomienia gdy brama jest otwarta?
Bo według instrukcji powinno byc tak : {{state(12861).hi}}
Ale tez pisze, że „hi” to jest otwarte i zamknięte, jak wpisuje taką kombinacje to sygnalizuje mi że brama jest zamknięta.
Albert

trawka63 wrote: Thu Nov 17, 2022 11:46 am Super, to już załatwione, pytanie 2, co wpisać gdy chce otrzymywać powiadomienia gdy brama jest otwarta?
Ale tez pisze, że „hi” to jest otwarte i zamknięte, jak wpisuje taką kombinacje to sygnalizuje mi że brama jest zamknięta.
wpisz NOT, czyli będzie to "odwrotne" do hi

{{not state(12861).hi}}
RKL

trawka63 wrote: Thu Nov 17, 2022 11:46 am Super, to już załatwione, pytanie 2, co wpisać gdy chce otrzymywać powiadomienia gdy brama jest otwarta?
Otwarta i zamknieta
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Return to “Pomoc”