Uruchamianie scen cloud

YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

Pytanie do @fracz:
czy jest możliwość ( ew. jest przewidywana) uruchomienia sceny cloudowej jako akcja sceny scriptsowej? Albo chociaż wykonanie linku bezpośredniego? To by nam chyba załatwiło na pewien czas brak warunków w cloudzie.
YoMan
Has thanked: 4 times
Been thanked: 6 times

Spodziewałem się takiej prośby. Oczywiście technicznie to jest możliwe, ale ma dość niski priorytet. Może na święta ;-)
YoMan

fracz wrote: Thu Nov 03, 2022 10:05 pm Spodziewałem się takiej prośby. Oczywiście technicznie to jest możliwe, ale ma dość niski priorytet. Może na święta ;-)
rozumiem, że mam nawet nie pytać "na które?" :)
YoMan

Da się to obejść :D Robisz Virtual Relay (x) poczym robisz scenę (y) na (y) robisz link bezpośredni który wklejasz do (x) w linkach bezpośrednich w urządzeniu. U czcigodnego Pana Fracza po wykonaniu warunków akcja wł (x) Scena powinna zadziałać i wreszcie ten cholerny pilot od tv sam do Ciebie przyjdzie :lol:
YoMan

Kamil Ból wrote: Wed Feb 22, 2023 11:27 am Da się to obejść :D Robisz Virtual Relay (x) poczym robisz scenę (y) na (y) robisz link bezpośredni który wklejasz do (x) w linkach bezpośrednich w urządzeniu. U czcigodnego Pana Fracza po wykonaniu warunków akcja wł (x) Scena powinna zadziałać i wreszcie ten cholerny pilot od tv sam do Ciebie przyjdzie :lol:
tak.. wiem :) techniczny sposób znam natomiast nie bardzo jestem przychylny do takiej "kwadratury koła". Chcąc zrobić coś co się zbliża do "smart home" to takich powiązań bym musiał sporo zrobić i obawiam się, że mógłbym się w którymś miejscu zgubić po kilku miesiącach :(
Jak najdzie "nieprzezwyciężona" potrzeba/ochota, to się tak zrobi :)
YoMan

Cześć, jest szansa na obsługę tych scen? :D Chciałbym scriptami wysyłać suplowe powiadomienia wykorzystając sceny z clouda. Takie obejście 😅

Return to “SUPLA Scripts”