Podłączenie SBW-02 do bramy i furtki
-
Maciek1284
Witam, proszę o pomoc w podłączeniu sbw-02 do otwierania bramy i furtki. Posiadam Domofon dwurodzinny salem multi orno OR-DOM-SL-924 podłączony według załączonego schematu. Brama z napędem Nice. Czy mogę podlczyc sbw 02 bezpośrednio pod domofon w domu czy tylko w napędzie?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Maciek1284
Muszę poszukać w szafce papiery od napędu zrobię zdjęcie i wyślę. Czy nie lepiej pójść w sbw 01 i łączyć z sama brama? Mam tutaj na myśli łatwość montażu czy nie ma znaczenia?
-
Maciek1284
Dostałem informację od instalatora bramy jak podłączyć sbw 02 do napędu, ale nie wiemy jak to ogarnąć z elektrozaczepem furtki, czy można jakąś podpowiedź? Przesyłam schemat podłączenia pod napęd Nice.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
A1 - Lewy SBS
A2 - Prawy Stop
11 - Lewy SBS
14 - Prawy SBS
IN1 pod jeden z zacisków SCA (OGI)
21 - "L-" lub "L+"
24 - jeden z zacisków elektrozaczepu tylko nie pomyl bo zrobisz zwarcie.
Aby ustalić jak dokładnie to podłączyć wykonaj następujące czynności.
I. Ustaw multimetr na pomiar napięcia DC
1. Jedna sonda pod L+, a druga pod pierwszy zacisk elektrozaczepu. Odczytaj czy pokazuje napięcie.Jeśli nie to naciśnij w domofonie otwieranie i sprawdź czy pojawiło się napięcie. Zanotuj wyniki.
2. Jedna sonda pod L+, a druga pod drugi zacisk elektrozaczepu. Odczytaj czy pokazuje napięcie.Jeśli nie to naciśnij w domofonie otwieranie i sprawdź czy pojawiło się napięcie. Zanotuj wyniki.
3. Jedna sonda pod L-, a druga pod pierwszy zacisk elektrozaczepu. Odczytaj czy pokazuje napięcie.Jeśli nie to naciśnij w domofonie otwieranie i sprawdź czy pojawiło się napięcie. Zanotuj wyniki.
4. Jedna sonda pod L+, a druga pod drugi zacisk elektrozaczepu. Odczytaj czy pokazuje napięcie.Jeśli nie to naciśnij w domofonie otwieranie i sprawdź czy pojawiło się napięcie. Zanotuj wyniki.
II. Ustaw multimetr na detekcję zwarcia
1. Jedna sonda do L+ i druga pod pierwszy zacisk elektrozaczepu. Zanotuj wynik.
2. Jedna sonda do L+ i druga pod drugi zacisk elektrozaczepu. Zanotuj wynik.
3. Jedna sonda do L- i druga pod pierwszy zacisk elektrozaczepu. Zanotuj wynik.
4. Jedna sonda do L- i druga pod drugi zacisk elektrozaczepu. Zanotuj wynik.
Jak to sprawdzisz to zanotowane wyniki wrzuć na forum.
A2 - Prawy Stop
11 - Lewy SBS
14 - Prawy SBS
IN1 pod jeden z zacisków SCA (OGI)
21 - "L-" lub "L+"
24 - jeden z zacisków elektrozaczepu tylko nie pomyl bo zrobisz zwarcie.
Aby ustalić jak dokładnie to podłączyć wykonaj następujące czynności.
I. Ustaw multimetr na pomiar napięcia DC
1. Jedna sonda pod L+, a druga pod pierwszy zacisk elektrozaczepu. Odczytaj czy pokazuje napięcie.Jeśli nie to naciśnij w domofonie otwieranie i sprawdź czy pojawiło się napięcie. Zanotuj wyniki.
2. Jedna sonda pod L+, a druga pod drugi zacisk elektrozaczepu. Odczytaj czy pokazuje napięcie.Jeśli nie to naciśnij w domofonie otwieranie i sprawdź czy pojawiło się napięcie. Zanotuj wyniki.
3. Jedna sonda pod L-, a druga pod pierwszy zacisk elektrozaczepu. Odczytaj czy pokazuje napięcie.Jeśli nie to naciśnij w domofonie otwieranie i sprawdź czy pojawiło się napięcie. Zanotuj wyniki.
4. Jedna sonda pod L+, a druga pod drugi zacisk elektrozaczepu. Odczytaj czy pokazuje napięcie.Jeśli nie to naciśnij w domofonie otwieranie i sprawdź czy pojawiło się napięcie. Zanotuj wyniki.
II. Ustaw multimetr na detekcję zwarcia
1. Jedna sonda do L+ i druga pod pierwszy zacisk elektrozaczepu. Zanotuj wynik.
2. Jedna sonda do L+ i druga pod drugi zacisk elektrozaczepu. Zanotuj wynik.
3. Jedna sonda do L- i druga pod pierwszy zacisk elektrozaczepu. Zanotuj wynik.
4. Jedna sonda do L- i druga pod drugi zacisk elektrozaczepu. Zanotuj wynik.
Jak to sprawdzisz to zanotowane wyniki wrzuć na forum.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
Maciek1284
Dzień dobry, nie mam możliwości dodania urządzenia do aplikacji próbowałem już z 10 razy na początku wszytsko idzie ok i w końcowym etapie jest nie powodzenie.
-
Maciek1284
Wszystko zostało podłączone zgodnie z zaleceniami.