Podłączenie SBW-02 do bramy i furtki
-
Maciek1284
Czy chodzi o ustawienia aplikacji?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Myślałem, że dodajesz z iOS-a. Jeśli jest problem z automatyczną konfiguracją to spróbuj konfiguracji ręcznej.
Aby to zrobić, połącz się z siecią wifi rozgłaszaną przez moduł i otwórz stronę http://192.168.4.1
Dane do formularza znajdziesz po zalogowaniu się na cloud.supla.org i kliknięciu w logo.
Aby to zrobić, połącz się z siecią wifi rozgłaszaną przez moduł i otwórz stronę http://192.168.4.1
Dane do formularza znajdziesz po zalogowaniu się na cloud.supla.org i kliknięciu w logo.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
Maciek1284
Udało mi się połączyć ale tylko otwiera, czy nr 14 nie powinien być podłączony pod close?
-
Maciek1284
Słychać jak sterownik podaje sygnał ale chyba otwarcia bo nic się nie dzieje przy zamykaniu.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Odłącz wszystko od SBS. Zewrzyj na krótko SBS tak na około 0,5 sek. Brama powinna ruszyć. Kolejne zwarcie SBS. Brama powinna się zatrzymać. Kolejne zwarcie powinna ruszyć. Wrzuć też zdjęcie całej centralki bo nie pokrywa mi się z instrukcją.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
Maciek1284
Tak też właśnie działa w aplikacji każde naciśnięcie to zatrzymanie i otwarcie dalej ale przy pełnym otwarciu już nie zamknie a zworka działa lampka na SBS też się zapala na czerwono. Jestem teraz w podróży to niestety będę mógł to zewrzeć za jakiś czas i się odezwę. Wrzucam zdjęcie centralki i apki.
-
klew
- Has thanked: 138 times
- Been thanked: 137 times
Złącze SBS (w starszych modelach i instrukcjach opisane jako P.P.) powinno działać z taką sekwencją: otwórz -> stop -> zamknij -> stop -> otwórz -> stop itdMaciek1284 wrote: Mon Nov 21, 2022 8:40 am Tak też właśnie działa w aplikacji każde naciśnięcie to zatrzymanie i otwarcie dalej ale przy pełnym otwarciu już nie zamknie a zworka działa lampka na SBS też się zapala na czerwono. Jestem teraz w podróży to niestety będę mógł to zewrzeć za jakiś czas i się odezwę. Wrzucam zdjęcie centralki i apki.
Napędy Nice Robus mają to wejście programowalne. Jeśli u Ciebie działa to tak: otwórz -> stop -> otwórz -> stop; to prawdopodobnie trzeba przeprogramować to wejście SBS.
Sprawdź w swojej instrukcji rozdział "Programowanie". W internecie widzę, że ustawienie wejścia krok po kroku (sbs) jest w programowaniu "funkcji drugiego poziomu" pod L2. Powinno to być ustawione na "L1" czyli "Otwiera - stop - zamyka - stop".
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Maciek1284
Witam, brama działa już w pełni z apki. Jak widać na zamieszczonym wcześniej zdjęciu zaciski były zamienione SBS z Open a ja podłączając sugerowałem się napisem na zacisku i było podłączone pod open dlatego tylko otwierało. Trzeba było również przeprogramować złącze ogi aby pokazywało kiedy otwarta a kiedy zamknieta, jak to zostało zrobione nie wiem skorzystałem z usługi serwisanta Nice. Została tylko furtka muszę doprowadzić przewody i odezwę się o poradę z podłączeniem.