Chińska oferta termostatów jest dość dużą. Każdy coś dla siebie znajdzie. Natomiast na pewno nie każdy odnajdzie się w jedynym termostacie Supli
![Wink ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
Chińska oferta termostatów jest dość dużą. Każdy coś dla siebie znajdzie. Natomiast na pewno nie każdy odnajdzie się w jedynym termostacie Supli
Ja jestem dobrej myśli ale Ty pewnie już wiesz więcejklew wrote: Sat Nov 26, 2022 4:07 pm Chińska oferta termostatów jest dość dużą. Każdy coś dla siebie znajdzie. Natomiast na pewno nie każdy odnajdzie się w jedynym termostacie Supli![]()
Tu nie chodzi o bycie dobrej myśli. Wystarczy poczytać o czym ludzie piszą u nas na forum.krycha88 wrote: Sat Nov 26, 2022 4:34 pmJa jestem dobrej myśli ale Ty pewnie już wiesz więcejklew wrote: Sat Nov 26, 2022 4:07 pm Chińska oferta termostatów jest dość dużą. Każdy coś dla siebie znajdzie. Natomiast na pewno nie każdy odnajdzie się w jedynym termostacie Supli![]()
Jak pójdzie coś nie tak to zostanie kreatywność społeczności
![]()
Mógłbyś pobrać historię z obu liczników do pliku csv i przesłać do mnie, albo w tym temacie?triektor wrote: Thu Dec 01, 2022 9:33 pm Pomiary w chwili odczytu wyglądały następująco: licznik / MEW-01 / LEW-01
- energia czynna pobrana 9,30 / 9,39 / 13,39
- energia bierna pobrana 1,80 / 1,50 / 2,76
- energia bierna oddana 0 / 0,02 / 0,01
Załączam.klew wrote: Fri Dec 02, 2022 7:22 amMógłbyś pobrać historię z obu liczników do pliku csv i przesłać do mnie, albo w tym temacie?triektor wrote: Thu Dec 01, 2022 9:33 pm Pomiary w chwili odczytu wyglądały następująco: licznik / MEW-01 / LEW-01
- energia czynna pobrana 9,30 / 9,39 / 13,39
- energia bierna pobrana 1,80 / 1,50 / 2,76
- energia bierna oddana 0 / 0,02 / 0,01
Z załączonych zrzutów ekranu wszystkie parametry (poza energiami) są na dość podobnym poziomie. Różnice z reguły nie większe niż 1%. Zastanawiam się więc, czy ta duża różnica w energii to jakiś systematyczny błąd, czy może jakieś chwilowe różnice.
Dzięki. Energia bardzo systematycznie jest zawyżana względem MEW.