Hej, nie bylo mnie tu dosc dawno i ze 2 lata nic w Supli nie grzebałem wiec może stad mój problem bo cos mylę/złe robię, ale do rzeczy. Chce zrobić proste urządzenie - sonoff basic jako włącznik światła z przełącznikiem bi-stabilnym plus czujnik DTH22. Generuje w GuiGeneric kod, wgrywam przez stronę za pomocą CP2102 i do tego momentu idzie ok. Sonoff rozgłasza siec, ale miałem problem z polaczeniem się z nią przez kompa. Podłączyłem sonoffa do 230V -teraz dało sie połączyć. Ustawiłem wszystko na stronie konfiguracyjnej po czym zresetowałem moduł. W aplikacji supla pojawił sie włącznik, ale po chwili był juz nieaktywny. ZA jakiś czas znów był zielony, ale przez aplikacje nie dało się go przełączyć i znów za moment sie rozłączył z chmura (router stoi 2 m dalej). Sprawdziłem na 2 sonoffach i na obu jest tak samo. Co robię złe? Sonoff jest na esp8266EX, w gui wybieram 1Mb pamięci i tyle. Czy cos jest z kodem nie tak czy ja cos psuje? Sonoffy oba sprawne, działały na innych wsadach bez problemu
Pozdrawiam
Sonoff basic i Gui Generic problem z łączeniem
Czytałeś ten temat?
viewtopic.php?t=11999
Aktualnie jest już lepiej
viewtopic.php?p=139377#p139377
więc wygeneruj i wgraj ponownie nowy soft
viewtopic.php?t=11999
Aktualnie jest już lepiej
viewtopic.php?p=139377#p139377
więc wygeneruj i wgraj ponownie nowy soft
SOP 2023