Sonoff Basic R3 ustawienia dla Pushover
-
Piotr_S
Cześć. Jestem nowym użytkownikiem Sonoff Basic R3 z ośmioma wyjściami temperaturowymi DS18B20. W starej instalacji CO wieloobwodowej w wymiennikami ciepła zachodziła konieczność pomiaru temperatury WEJ/WYJ na poszczególnych obwodach. urządzenie doskonale sprawdza się przy monitorowaniu temperatur. Ale chciałem jeszcze skorzystać z opcji pushover do wysłania informacji o przekroczeniu temperatury podajnika , który czasem na czuwaniu przegrzewa się. Zainstalowałem aplikację, wygenerowałem "Your User Key" i API token, wpisałem w odpowiednie miejsca ale co dalej. Nie potrafię zadać warunku dla jednego z czujników z DS18B20. Dodam , że posiadam znikomą wiedzę informatyczną i prosiłbym o rady z których będę potrafił skorzystać.
-
Piotr_S
Już sobie poradziłem instalując i konfigurując scripts/fracz
-
duszek
Możesz mi opisać jak to zrobić ten sam mam problem do esp podłączyłem te same czujniki ale nie wiem jak zrobić dalej te powiadomienie ….
-
Piotr_S
Sorry. Nie spodziewałem się , że mnie ktoś o coś zapyta i nie zaglądałem na forum. Mam nadzieję , że rozwiązałeś ten problem.
W supli w menu wchodzimy w zakładkę :aplikacje/supla scripts i dalej konfigurujemy. Ja to zrobiłem intuicyjnie i zadziałało.
Jest opis na Youtube.
W supli w menu wchodzimy w zakładkę :aplikacje/supla scripts i dalej konfigurujemy. Ja to zrobiłem intuicyjnie i zadziałało.
Jest opis na Youtube.