Teraz już mogę napisać po na prawdę długim czasie, że pomogła zmiana softów z GUI 1.3.6 na najnowszy GUI GENERIC 5.2.2. I od tej pory problem ustąpił. A ładnych kilka miesięcy użerałem się z serwisem TPLinka, wysyłali mi nowe rutery w reklamacji a tu nic nie pomagało, powiedzieli, że już nie wiedzą co może być, bo ja cały czas twierdziłem, że po stronie moich urządzeń wszystko OK. Powinienem ich teraz przeprosićdydyrydy wrote: Thu Nov 03, 2022 4:36 pm Za wcześnie się ucieszyłem. Niestety nie pomogło. Dalej rozłącza te same Sonoffy.
Połączenie modułu do WiFi
-
dydyrydy
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
A spróbuj zaktualizować do najnowszej wersji jaka jest i daj znać czy czegoś nie popsułemdydyrydy wrote: Fri Dec 16, 2022 11:19 amTeraz już mogę napisać po na prawdę długim czasie, że pomogła zmiana softów z GUI 1.3.6 na najnowszy GUI GENERIC 5.2.2. I od tej pory problem ustąpił. A ładnych kilka miesięcy użerałem się z serwisem TPLinka, wysyłali mi nowe rutery w reklamacji a tu nic nie pomagało, powiedzieli, że już nie wiedzą co może być, bo ja cały czas twierdziłem, że po stronie moich urządzeń wszystko OK. Powinienem ich teraz przeprosićdydyrydy wrote: Thu Nov 03, 2022 4:36 pm Za wcześnie się ucieszyłem. Niestety nie pomogło. Dalej rozłącza te same Sonoffy.![]()
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
dydyrydy
Ok. Uaktualniłem jednego Sonoffa SV, który kiedyś non stop się buntował i testuję. Dam znać 
-
mdi87
Ustawianie czego kolwiek na tp linku to dramat a już router i śmieszne re300 w one mesh to już w ogóle, to żaden mesh tylko zwykłe extendery, to ma tyle wspólnego z mesh co Garbus z Ferrari, przerabiałem to, miałem 3x re300 + mr600, a
a czasem w między czasie jeszcze ax1500 czy ax23 z extenderami re300, efekt ? Połączenie nigdy nie było stabilne, czasy pracy supli dziwne , jedne 5 godzin a inne 20 minut. Zrywanie połączeń i nie moc w połączeniu, czasem dobrze 3 tygodnie ale czasy pracy i tak dziwne a czasem nie moc w połączeniu. Jedyne i stabilne połączenie to przewód ethernet i backhaul po nim a jeśli już nie da rady to backhaul po wifi. Moja miłość do tp linka nie miała granic ktoś mnie z niej wyleczył i to był piękny dzień
przez smarta przerzuciłem tych routerów sprzętu za 3000 testowałem wiele ale tp link był najgorszy, więc dlatego przestrzegam, lepiej od razu się z tego wyleczyć i zrobić stabilne łącze wtedy wiele problemów znika.
a czasem w między czasie jeszcze ax1500 czy ax23 z extenderami re300, efekt ? Połączenie nigdy nie było stabilne, czasy pracy supli dziwne , jedne 5 godzin a inne 20 minut. Zrywanie połączeń i nie moc w połączeniu, czasem dobrze 3 tygodnie ale czasy pracy i tak dziwne a czasem nie moc w połączeniu. Jedyne i stabilne połączenie to przewód ethernet i backhaul po nim a jeśli już nie da rady to backhaul po wifi. Moja miłość do tp linka nie miała granic ktoś mnie z niej wyleczył i to był piękny dzień
-
Arek.kandula
Czy jakoś idzie zaktualizowany np. sonoffa bez wgrywania nowego softu.ps. jestem laikiem