Dzień dobry,
jak świat długi i szeroki, wszędzie piszecie, że stosujecie VirtualThermometer jako kanał ogólnego przeznaczenia (a nawet oficjalna wersja softu dla czujników PMSx003 z nich korzysta). Tymczasem w supla-device występuje też VirtualHygroMeter , który jest o tyle ciekawszy, że nie jesteśmy skazani na dopisek °C przy wartości kanału (w apce nie ma nic, po prostu piękna wartość). Działa to super... za wyjątkiem historii pomiarów, której albo nie ma, albo ja coś robię źle...
Czy jesteście mi w stanie potwierdzić, że dla tego typu kanału historia faktycznie nie jest dostępna?
Edit:
Sprawdziłem jeszcze Supla cloud - historia pomiarów jest. Nie występuje ona jednak w apce (slide w bok na kanale nie przynosi żadnego efektu)
VirtualHygroMeter bez historii pomiarów?
-
nebraska
- Been thanked: 1 time
Hej
Czy w tym kanale da się wyświetlić historie? Naskrobałem coś takiego, ale nie ma historii. Taki własnie mi pasuje, ponieważ posiada jedną wartość i jedną ikonę wyświetlaną w apce na tel.
Czy w tym kanale da się wyświetlić historie? Naskrobałem coś takiego, ale nie ma historii. Taki własnie mi pasuje, ponieważ posiada jedną wartość i jedną ikonę wyświetlaną w apce na tel.
Code: Select all
#include <Arduino.h>
#include <SuplaDevice.h>
#include <supla/control/relay.h>
#include <supla/network/esp_wifi.h>
#include <ESP8266WiFi.h>
#include <supla/uptime.h>
#include <supla/sensor/therm_hygro_meter.h>
#include <supla/sensor/hygro_meter.h>
#include <supla/storage/eeprom.h>
#define STORAGE_OFFSET 100
Supla::Eeprom eeprom(STORAGE_OFFSET);
Supla::Uptime mojeUptime;
const char* host = "svr.supla.org";
const char* ssid = "xxxx";
const char* pass = "xxxx";
Supla::ESPWifi wifi(ssid, pass);
class CSM : public Supla::Sensor::HygroMeter {
public:
double getHumi() override {
return humidity;
}
void setHumi(double val) {
humidity = val;
}
protected:
double humidity = HUMIDITY_NOT_AVAILABLE;
};
CSM *vth1;
void setup() {
Serial.begin(115200);
// Replace the falowing GUID with value that you can retrieve from https://www.supla.org/arduino/get-guid
char GUID[SUPLA_GUID_SIZE] = {0x6E };
// Replace the following AUTHKEY with value that you can retrieve from: https://www.supla.org/arduino/get-authkey
char AUTHKEY[SUPLA_AUTHKEY_SIZE] = {0x01 };
vth1 = new CSM;
vth1->setHumi(tnk_lvl);
SuplaDevice.begin(GUID, // Global Unique Identifier
host, // SUPLA server address
"email", // Email address used to login to Supla Cloud
AUTHKEY); // Authorization key
}
void loop() {
SuplaDevice.iterate(); // Jednorazowe Wywołanie Supli
if (millis() - times >= 20000) {
times = millis();
vth1->setHumi(tnk_lvl);
}
}You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
klew
- Has thanked: 136 times
- Been thanked: 137 times
https://github.com/SUPLA/supla-android/issues/307nebraska wrote: Tue May 02, 2023 8:02 pm Hej
Apki obecnie nie mają tego zaimplementowanego. Historię możesz podejrzeć na Cloud.
Najlepsze suple dla Twojego domu