Konfiguracja /etc/supla-dev/supla.cfg - Włącznik światła
-
jemar
Super
A kontroler RGB bedzie tez na iOS ?
A jeśli tworzysz kontroler na RGB może warto było by pomyśleć nad RGB + W (jeden kanał więcej ) ... Dość modne od jakiegoś czasu paski ledowe z osobna diodą białą

A kontroler RGB bedzie tez na iOS ?
A jeśli tworzysz kontroler na RGB może warto było by pomyśleć nad RGB + W (jeden kanał więcej ) ... Dość modne od jakiegoś czasu paski ledowe z osobna diodą białą
-
jemar
A jeszcze jedno pytanko czy po zrobieniu softu do bistabilnych da się obsłużyć jednym Arduino Mega 8 przekaźników czy bedzie potrzebna 2 płytka...
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
Radek
Jak podłączyłeś te moduły do sterowania (Arduino), przez dodatkowy przekaźnik? Masz je w jednym miejscu, w rozdzielni?jemar wrote:Witam
Ja posiadam gotowe moduły firmy z Pabianic BIS411 poniżej link przesyłam\
http://www.fif.com.pl/produkt/26/247.
Sterowane są u mnie poprzez przewód N.
Uruchomiłem Suple w sumie 8 kanałów jako otwieranie furtki , tyle że nie poprawnie graficznie jest w aplikacji oraz nie mam odwzorowania czy zapalone jest światełko czy nie, myślałem tez nad sprzężeniem zwrotnym aby Arduino dostawało sygnał ze dany przekaźnik bistabilny jest załączony.
Pozdrawiam
-
jemar
Tak mam Arduino Mega oraz 8 przekaźników , które sterują bistabilami a wszystko jest to w osobnej rozdzielni , ktora powastała celowo dla Supla.
-
jemar
Super
ze da się na jednym wykonać
Nie pozostaje mi nic innego jak czekać i czekać na paczuszkę z softem 
POzzzdrawiam
POzzzdrawiam
-
Radek
Masz kable od oświetlenia ściągnięte do rozdzielni od włączników też? Dopytuje tak ponieważ jestem przed kładzeniem instalacji el. i szukam dobrego i taniego sposobu na sterowanie właśnie bistabilnymi z centralnego punktu czyli rozdzielni.jemar wrote:Tak mam Arduino Mega oraz 8 przekaźników , które sterują bistabilami a wszystko jest to w osobnej rozdzielni , ktora powastała celowo dla Supla.
-
jemar
Tak mam sciągniete do rozdzielni kaźdy punkt zasilania oświetlenia wszystko robiłem przemyslowym kablem wielozylowym
taka mala automatyka powstala 
Salon - 2 sekcje
Sypialnia - 2 sekcje
Led podłogowy - 1 sekcja
Hall - 1 sekcja
Led sufit - 1 sekcja
Daje nam to 7 bistabilnych które mam w osobnej rozdzielni pospinane mam to z tzw SZR (samoczynne załączenie rezerwy) w przypadku braku prądu stycznik przerzuca mi zasilanie z przemyslowego UPSa na oswietlenie w calym domu oraz zasilanie routera
aby supla dzialala 
Salon - 2 sekcje
Sypialnia - 2 sekcje
Led podłogowy - 1 sekcja
Hall - 1 sekcja
Led sufit - 1 sekcja
Daje nam to 7 bistabilnych które mam w osobnej rozdzielni pospinane mam to z tzw SZR (samoczynne załączenie rezerwy) w przypadku braku prądu stycznik przerzuca mi zasilanie z przemyslowego UPSa na oswietlenie w calym domu oraz zasilanie routera