Temperatury z supli w google home?
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Problem w tym, że Google poza Scenami wymaga aby wszystkie urządzenia pracowały w trybie reportState co oznacza, że termometry musza live raportować każdą zmianę temperatury. W przypadku Alexy nie jest to problem bo Alexa pyta Suplę o temperaturę jak jest to potrzebne. Jeśli przekierujemy raporty z termometrów do Google to szybko przekroczymy quotę (nie wiem czy da się ją zwiększyć) no i nasze koszty utrzymania wzrosną nagle o kilka tys. zł miesięcznie. Tak więc decyzja o udostępnieniu termometrów do google wymaga głębszej analizy.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
rafa_rafa70
Generalnie google home to kulawa aplikacja której daleko do Supli. Bardziej oczekiwałbym użycia głośnika jako źródła dźwięku. Czyli sceny w Supli a ogłoszenia w Google. Tylko jak tu trafić w dany głośnik. Coś takiego jak wyślij wiadomość text to speak. Jest taka funkcja wyślij powiadomienie. Automate robi coś takiego ale tylko w urządzeniu w którym jest.
Jak by zrobić rutyny w Google czyli wypowiadam hasło rutyny a w niej jest link do źródła w Supli w której składamy sobie zdanie. Np "text temperatura+czujnik (22)+text brama+ czujnik (zamknięte).
Jak by zrobić rutyny w Google czyli wypowiadam hasło rutyny a w niej jest link do źródła w Supli w której składamy sobie zdanie. Np "text temperatura+czujnik (22)+text brama+ czujnik (zamknięte).
-
marcinl
Dalej nie widać temperatury w google home? Mam komunikat że brak kompatybilnych urządzeń :/
Masz możliwość to sobie wygeneruj termostat i wtedy temperatura będzie widoczna.marcinl wrote: Fri Mar 07, 2025 4:47 pm Dalej nie widać temperatury w google home? Mam komunikat że brak kompatybilnych urządzeń :/