Energia bierna zwrócona

Huziol

Na wykresie masz energię czynną zwróconą na 1 i 3 fazę, a gdzie na 2 fazę? Na wykresie energii czynnej pobranej 2 faza się pojawia.
Wartości energii biernej zwróconej nie są jakieś duże na Twoich wykresach, zobacz na mój wykres - ja mam w mieszkaniu instalacje 1 fazową (3 obwody pod nadzorem, nie 3 fazy) i nie mam fotowoltaiki, a wartości tylko nieco mniejsze.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
ronpaul

Tak wygląda u mnie bierna zwrócona po zainstalowaniu "kompensatorów mocy biernej" (od końca czerwca 2022). Zdecydowana większość w moim przypadku pochodziła w nocy od oświetlenia LED, do końca listopada 2021 również z inwerterów, zanim ich ustawienia nie zostały skalibrowane tak, by nie generowały biernej w ogóle.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
botr123

Panie ronpaul mozna z toba na whatsapp pogadac .... mógłbyś rozwinąć temat dokładniej
Jaki masz kompesator mocy biernej ??
Czy zauważyłeś spadek czynnej po zrobieni porządku z bierną ?

Ja mam fotowoltaike narazie 2 falowniki 1f ..I już buduje 3 zestaw również 1f już nie długo będzie gotowy.
Do falowników mam położony osobny kabel 5x16mm i wpięty jest w przyłącze domu.

Return to “ZAMEL MEW-01”