Aplikacja kliencka

hejank67c

byniom wrote: Thu Dec 29, 2022 6:56 am Koledze chyba chodzi o to że może ustawić " Dostęp lokalizacyjny" . Kiedyś też tak ustawiałem dzieciakom że miały tylko dostęp do bramy a do pozostałych modułów już nie.
Czy jesteś w stanie mi wyjaśnić jak to zrobić?
hejank67c :D
matrix0606

hejank67c wrote: Thu Dec 29, 2022 6:21 pm
byniom wrote: Thu Dec 29, 2022 6:56 am Koledze chyba chodzi o to że może ustawić " Dostęp lokalizacyjny" . Kiedyś też tak ustawiałem dzieciakom że miały tylko dostęp do bramy a do pozostałych modułów już nie.
Czy jesteś w stanie mi wyjaśnić jak to zrobić?
Według mnie chodzi tu o osobną lokalizację.
Vivo V21 5G 8G RAM + 4G SWAP - Funtouch OS 12 Global
MOBO - MSI B350 Tomahawk || GPU - XFX Radeon RX 6600 Speedster
CPU - Ryzen5 1400 3,2G || PSU - SPC Vero | L2 500W 80 Plus Bronze
RAM - HyperX 2x8GB 3200MHz CL16 Predator RGB
byniom
Been thanked: 1 time

Chodzi o dostęp identyfikacyjny w którym się przypisuje daną lokalizację a w aplikacji klienckiej podaje się przy rejestrowaniu dany dostęp identyfikacyjny.
matrix0606

byniom wrote: Thu Dec 29, 2022 8:00 pm Chodzi o dostęp identyfikacyjny w którym się przypisuje daną lokalizację a w aplikacji klienckiej podaje się przy rejestrowaniu dany dostęp identyfikacyjny.
Trzeba stworzyć osobną lokalizację do której należy wrzucić pożądane kanały, przyznać dostęp dziecku ale jednocześnie i sobie.

EDYCJA:
Dobra, sprawdzałem, nie zadziała.
Przypisując swój telefon do jakiejś lokalizacji, nie może on być przypisany do innej jednocześnie (z ograniczeniami).

EDYCJA2:
Da się tylko konkretny kanał trzeba wrzucić do do kolejnej, oddzielnej lokalizacji.
Vivo V21 5G 8G RAM + 4G SWAP - Funtouch OS 12 Global
MOBO - MSI B350 Tomahawk || GPU - XFX Radeon RX 6600 Speedster
CPU - Ryzen5 1400 3,2G || PSU - SPC Vero | L2 500W 80 Plus Bronze
RAM - HyperX 2x8GB 3200MHz CL16 Predator RGB
pzygmunt
Been thanked: 59 times

matrix0606 wrote: Thu Dec 29, 2022 8:28 pm Przypisując swój telefon do jakiejś lokalizacji, nie może on być przypisany do innej jednocześnie (z ograniczeniami).

Telefonu nie przypisujesz do lokalizacji tylko do identyfikatora dostępu. Ten zaś możesz powiązać z wieloma lokalizacjami.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
Gitman

Gdyby można było przypisać kanał do kilku lokalizacji to by rozwiązało problem bo można by było przypisać wybrane dla "dziecka czy żony" konkretne kanały nawet z kilku różnych lokalizacji tworząc osobną lokalizacje do której na swoim telefonie nawet nie musimy przypisywać dostępu bo i tak mamy z innych lokalizacji i wtedy mamy pełną kontrolę jako administratorzy kto do czego ma dostęp.
mmiikk
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Trzeba oddzielić te kanały co ma mieć dostęp dzecko do odzielnej lokalizacji, którą przypisujesz do kanału dostępu dziecka i rodzica, pozostałe lokalizacje przypisujesz do rodzica i tyle.
Gitman

To tworzy niepotrzebnie dodatkowe lokalizacje i robi burdel. Chociaż by dlatego że potrzebuje przyznać dostęp jednej osobie do jednego kanału a drugiej do tego co ma pierwsza +
dodatkowo inne i teraz wychodzi na to że każdy kanał muszę zrobić na osobnej lokalizacji i z osobna przydzielać dostęp, zupełnie bez sensu. Zmuszony byłem właśnie teraz tak to zrobić i mi to bardzo nie odpowiada ale cóż chyba muszę z tym żyć skoro to tylko dla mnie problem.
klew
Has thanked: 136 times
Been thanked: 137 times

Sposób przydzialania uprawnień jest w Supli dość specyficzny (aby nie używać gorszych słów :P ).
Niestety na chwilę obecną jest jak jest. Nikt tego nie jest w stanie zmienić od tak w ciągu krótkiego czasu, a do tego jest bardzo długa kolejka różnych funkcji, na które wiele osób od dawna czeka.

Używanie osobnych lokalizacji to obecnie jedyny sposób na ogarnięcie Twojego problemu.

Też mam nadzieję, że w przyszłości ten obszar będzie mocno usprawniony, aby było to bardziej intuicyjne i elastyczne, ale jest jak jest.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
[email protected]

Dlaczego do aplikacji Supla mogę się zalogować tylko gdy jestem w zasięgu WiFi. Natomiast nie mogę zalogować się poprzez dane komórkowe. Dziękuję

Return to “Ogólna dyskusja”