Problem z konfiguracją NEW-01

Seiko

Mam kilka urządzeń NEW-01. Ostatnio zmieniłem ustawienia sieci, jej nazwę i hasło. Część urządzeń dodałem w prosty sposób i działają, a z jednym mam duży problem.
Dodając z aplikacji na smartfonie robię "dodaj urządzenie", podaję nazwę sieci i hasło ( takie samo jak do pozostałych urządzeń, hasło i sieć 100% ok ). Klikając dalej, wyskakuje mi okno z informacją d "wprowadź Twoje dane logowania do Supla Cloud". Oczywiście wprowadzam te dane, ale niestety cały czas dostaję informacje zwrotną że mail lub hasło sa błędne. Tu należy dodać że oczywiście są prawidłowe i loguje się nimi zarówno z smartfona jak i kompa bez problemów. Próbowałem zmienić hasło ale nic to nie wnosi do tematu.

Próbowałem również dodać tą konfigurację ręcznie przez sieć wystawioną z urządzenia. Sieć mi sie wystawia i widzę ją na smartfonie i kompie ale nie mogę się z nią połączyć. A zatem konfiguracja przez 192.168.4.1 też odpada.

Dodam od razu iż sieć i wifi mam zarządzane przez mikrotika, netger oraz unifi.

Macie jakieś pomysły o co tu chodzi ?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Wyłącz wszystkie AP i wtedy sprawdź czy możesz się połączyć z siecią MEW-a. Spróbuj mu też zresetować zasilanie.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
Seiko

Zresetowałem wszystkie urządzenia w sieci, plus samego Zamela. Poprzez aplikację na nowo dodałem urządzenie, i tym razem wszystko poszło tak jak powinno. W zasadzie sam nie wiem które konkretnie działanie pomogło.

Return to “ZAMEL MEW-01”