Came bxv 4 + SBW-02
-
kukulek88
A mógłbym prosić o podpowiedź w jaki sposób je ze sobą spiąć tzn SBW i odbiornik radiowy. W załącznikach zdjęcie odbiornika i mojej centrali Nice do której mam wpięty SBW.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
kukulek88
Dzięki bardzo. Tego dodatkowego uziemiającego nie wiem czy nie pominę. Nic zrobi się cieplej to rozbiorę napęd bramy przesuwnej i zobaczę co tam wgl. jest. W puszce napędu mam wyciągnięta skrętkę i w domu do szafki elektrycznej żeby sobie suple włożyć w szynę DIN. Dziś powinien mi dojść nożyk do obierania kablu UTP to będę mógł zacząć działać.
-
kukulek88
Wpiołem przewody tak jak kolega u góry rozrysował i nic się nie dzieje. Widac że nie ma napięcia na urządzeniu bo nie mruga na nim lampka.
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Weź najprostszy multimetr ustawiony na pomiar napięcia zmiennego i sprawdź, co masz na zaciskach 3 i 6 sterownika bramy.
Edit: Przewód z zacisku 6 (GND) podłącz do 4 i 6 zacisku w RE431. Na schemacie zamieszczonym przez Mirka jest błąd.
Edit: Przewód z zacisku 6 (GND) podłącz do 4 i 6 zacisku w RE431. Na schemacie zamieszczonym przez Mirka jest błąd.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
-
Mirosław F.
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 22 times
Wiesz co? Przełącz ten jeden zacisk jak na tym zdjęciu. Być może to uziemienie zaznaczone na obudowie tyczy się anteny.
Last edited by Mirosław F. on Tue Jan 03, 2023 5:47 pm, edited 1 time in total.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
-
kukulek88
Podłączyłem Panowie tak i nic się nie dzieje. Słychać że załącza się przekaźnik po kliknięciu w przycisk pilota i tyle. Sprawdzałem miernikiem na pikacza czy jest przejście na zaciski i jest.
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Podłącz "pikacza" (fajna nazwa
) do zacisków 4 i 6 sterownika bramowego i naciśnij pilota. Powinieneś mieć chwilowe piknięcie. Jeśli tak nie jest, to sprawdź dokładnie połączenia.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Robert Błaszczak