Jak zacząć?

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
pawelg

Witam,
Jestem tu nowy i chciałem zacząć bawić się w proste programowanie, żeby stworzyć namiastkę domu inteligentnego (wyłączniki światła, automatyczna brama, sterowanie roletami).

Dużo ostatnio czytam o ESP8266. Czy takie urządzenie się nadaje?? Jest wiele rozwiązań, chcialbym sie dowiedzieć co potrzebuje na początek? Jest wiele modułów programujących, jaki wybrać?
Prosze o informacje i pomoc.
Pozdrawiam
pzygmunt
Been thanked: 59 times

SUPLA.... Nareszcie w domu.
maffiu

pawelg wrote: Wed Nov 01, 2017 12:32 pm Witam,
Jestem tu nowy i chciałem zacząć bawić się w proste programowanie, żeby stworzyć namiastkę domu inteligentnego (wyłączniki światła, automatyczna brama, sterowanie roletami).

Dużo ostatnio czytam o ESP8266. Czy takie urządzenie się nadaje?? Jest wiele rozwiązań, chcialbym sie dowiedzieć co potrzebuje na początek? Jest wiele modułów programujących, jaki wybrać?
Prosze o informacje i pomoc.
Pozdrawiam
wszystko co napisałeś jest do zrealizowania bez problemu i za parę "groszy" praktycznie wszystkie urządzenia na tym forum bazują na ESP a do wyboru masz gołe esp, wemosy d1 mini , zamele albo chyba najbardziej popularne tu sonoff'y i masa gotowych softów wrzucasz i działa :)

Return to “Pomysły i koncepcje”