Logika bramy kanał A otwiera kanał B zamyka jak połączyć z Zamel SBW-02

Jacek M

Dzień dobry,
Mam bramę z logiką jak w tytule, czyli kanał A służy do otwierania bramy, a kanał B służy do zamykania bramy. Lata temu ustawione tak, bo były problemy gdy jednocześnie dwóch użytkowników próbowało np. otworzyć bramę, wówczas jeden zamykał drugi otwierał. Nie chciał bym tego zmieniać bo przyzwyczajenia, okablowanie domofonu itd. Właśnie podłączyłem moduł SBW-02 i nie widzę możliwości dostosowania ustawień do mojej logiki. Czy jest to w ogóle możliwe, a jeśli tak to jak to zrobić? Czyli żeby jeden przycisk w aplikacji sterował dwoma kanałami.
Z góry dziękuję
Jacek M
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Niestety nie bardzo się to da zrobić :(
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Jacek M

Szkoda bo jest do dość popularna logika szczególnie na zachodzi, i nastawialna w każdej automatyce :?
Jacek M

Dziękuję za szybką odpowiedź
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Tak. Jest podobny temat na forum założony przez mieszkańca Irlandii: viewtopic.php?t=12089
Taki sam problem jak u Ciebie.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
matrix0606

A to nie można zrobić logiki automatycznej?
Ja u siebie w kamienicy przy centrali bliźniaczej do 452MPS ustawiłem logikę automatyczną gdzie impuls na OPEN_A rozpoczyna proces otwarcia bramy bez możliwości zamknięcia bramy w trakcie jej otwierania. Brama zamyka się po czasie pauzy i można ją tylko otworzyć, ale nie ma sytuacji, że mieszkaniec innemu mieszkańcowi zamknie bramę i będą się "przepychać" w sterowaniu ową bramą.
A według mnie logika automatyczna jest mega, bo nie trzeba się martwić, żeby zamknąć bramę. Wyjeżdżam i jadę w siną dal a brama zamyka się sama.
Vivo V21 5G 8G RAM + 4G SWAP - Funtouch OS 12 Global
MOBO - MSI B350 Tomahawk || GPU - XFX Radeon RX 6600 Speedster
CPU - Ryzen5 1400 3,2G || PSU - SPC Vero | L2 500W 80 Plus Bronze
RAM - HyperX 2x8GB 3200MHz CL16 Predator RGB
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Możesz wykorzystać jeden kanał SBW do zamykania, a drugi do otwierania. Niestety utracisz kilka funkcji jak zamykanie automatyczne czy otwieranie głosowe.
SUPLA.... Nareszcie w domu.

Return to “ZAMEL SBW-02”