Aktualizacja urządzeń dwuetapowo
-
kurus
Jak to ustawić bo nic nie wyswietla..
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Yepestis
- Has thanked: 19 times
- Been thanked: 3 times
Sprawdziłem u siebie na wemosie i działa prawidłowo, wgrywałem soft przez ESPFlashDownloadTool_v3.6.4 z ustawieniami podanymi w builderze.krycha88 wrote: Fri Jan 06, 2023 6:44 pmMożesz używać tamtej wersji, ale ona nie zadziała automatycznie z GGkurus wrote: Fri Jan 06, 2023 5:58 pmkrycha88 wrote: Fri Jan 06, 2023 9:09 am
Próbuj powtórzyć problem nie ważne jak i z jakiej wersjiWtedy dopiero ja spróbuję powtórzyć go u siebie jak to się uda to będę szukać przyczyny i poprawki.
Na shelly 1 co bym nie robił zawsze sie wysypuje..
Edit:
Użyłem upoladera od kolegi @lukfud
https://github.com/lukfud/supla-custom- ... loader.bin
Po wrzuceniu tego też strona aktualizacji się wysypuje ale idzie podłączyć się z wifi Updater-SUPLA i tam wrzucić docelowy soft i moduł wstaje bez problemu![]()
Do póki mi się chce to zobacz jeszcze tą wersję
![]()
-
kurus
Używam zawsze tasmotaizera, nigdy nie miałem problemu z wgrywaniem nim i każdy soft z buildera wchodzi poprawnie.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
kurus
Sprawdź uploader od krycha88 z tego tematu, ten od luk jest OkYepestis wrote: Sat Jan 07, 2023 8:23 pmSprawdziłem u siebie na wemosie i działa prawidłowo, wgrywałem soft przez ESPFlashDownloadTool_v3.6.4 z ustawieniami podanymi w builderze.krycha88 wrote: Fri Jan 06, 2023 6:44 pmMożesz używać tamtej wersji, ale ona nie zadziała automatycznie z GGkurus wrote: Fri Jan 06, 2023 5:58 pm
Edit:
Po wrzuceniu tego też strona aktualizacji się wysypuje ale idzie podłączyć się z wifi Updater-SUPLA i tam wrzucić docelowy soft i moduł wstaje bez problemu![]()
![]()
-
Yepestis
- Has thanked: 19 times
- Been thanked: 3 times
Mój błąd, ale teraz sprawdziłem ten od @krycha88 i też działa nawet ściągnąłem sobie tego Tasmotizera 1.2 żeby sprawdzić i u mnie to działa na poniższym uploaderzekurus wrote: Sat Jan 07, 2023 8:46 pmSprawdź uploader od krycha88 z tego tematu, ten od luk jest OkYepestis wrote: Sat Jan 07, 2023 8:23 pmSprawdziłem u siebie na wemosie i działa prawidłowo, wgrywałem soft przez ESPFlashDownloadTool_v3.6.4 z ustawieniami podanymi w builderze.krycha88 wrote: Fri Jan 06, 2023 6:44 pm
Możesz używać tamtej wersji, ale ona nie zadziała automatycznie z GGDo póki mi się chce to zobacz jeszcze tą wersję
![]()
Kilka razy przeleciał komunikat Wait i zaskoczyło
EDIT
Sprawdziłem jeszcze te dwa poniżej i też działają u mnie, choć mam wrażenie że trwało to dłużej, kilka razy przeleciały na terminalu napisy Wait
krycha88 wrote: Wed Jan 04, 2023 8:32 am Dzięki za sprawdzenie. Jak byś mógł jeszcze sprawdzić czy jest jakaś różnica między tymi wersjami. Wgrywasz po prostu plik gz. lub bin
https://gui-generic-builder.supla.io/fi ... der.bin.gz
https://gui-generic-builder.supla.io/fi ... loader.bin
Sprawdziłbym to wszystko sam, ale jestem poza domem a chciał bym wiedzieć od czego zacząć aby jak najszybciej to poprawić.
-
robertklepacki94
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 14 times
Ja dzisiaj znalazłem chwile i przetestowałem i wszystko działa jak należy na GG.4x.x i GG.5.x.xkrycha88 wrote: Fri Jan 06, 2023 6:44 pmMożesz używać tamtej wersji, ale ona nie zadziała automatycznie z GGkurus wrote: Fri Jan 06, 2023 5:58 pmkrycha88 wrote: Fri Jan 06, 2023 9:09 am
Próbuj powtórzyć problem nie ważne jak i z jakiej wersjiWtedy dopiero ja spróbuję powtórzyć go u siebie jak to się uda to będę szukać przyczyny i poprawki.
Edit:
![]()
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
-
local
Po co aktualizujesz Shelly 1 dwuetapowo ? Tam pamięć jest 2M
Możne tymczasowo zablokuj aktualizację kliknięciem przycisku "GUI-GenericUpdater.bin" ?krycha88 wrote:
Przypadkiem kliknąłem i moduł się wykrzaczył...
Ewentualnie np. pytanie czy chcę wgrać aktualizację dwuetapową
Code: Select all
onclick="return confirm('Czy wgrać Updater ?');"4xShelly 1, Shelly 1L, 2xShelly 2.5, Sonoff T3, 2xSonoff Basic R2, 4xNeo 16A
-
kurus