Ha, kolejna kłoda pod nogami - w 1 grupie kanałów da się dodać tylko 10szt. Nie licząc już tego, że muszą być tego samego typu (nie da się gasić razem wszystkich świateł, i świateł dimmerowych i świateł ustawionych z timerem "schodowych")klew wrote: Thu Jan 05, 2023 12:38 pm Utworzyłem sobie w Supli grupę na kanałach rgbw i jest u mnie dostępne sterowanie grupowe z ustawieniem koloru itp.
Gosund WB4
-
Hrumque
-
klew
- Has thanked: 136 times
- Been thanked: 137 times
W sprawie limitów pisz do pzygmunt, to je zwiększyHrumque wrote: Fri Jan 06, 2023 12:36 amHa, kolejna kłoda pod nogami - w 1 grupie kanałów da się dodać tylko 10szt. Nie licząc już tego, że muszą być tego samego typu (nie da się gasić razem wszystkich świateł, i świateł dimmerowych i świateł ustawionych z timerem "schodowych")klew wrote: Thu Jan 05, 2023 12:38 pm Utworzyłem sobie w Supli grupę na kanałach rgbw i jest u mnie dostępne sterowanie grupowe z ustawieniem koloru itp.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Nowy11
Czyli w gg ustawiamyveeroos wrote: Thu Jan 05, 2023 8:37 am No to tak, dlatego iż nie mogłem dodawać zdjęć do poprzedniego posta dodaję to tutaj.IMG_20230104_072351.jpg
Tak wyglądają piny do których możemy się wlutować, tyle, że programator TX łączymy z TX na płytce a RX z RX na płytce.
Aktualna pinologia:
Kolor R - GPIO12
Kolor G - GPIO13
Kolor B - GPIO14
Pin ściemniacza - GPIO4
Oryginalnie żarówka miała tak, że w tryb konfiguracji wprowadzało się ją załączając ją 3 krotnie, dzieki koledze @klew zrobiłem taką funkcjonalność. Połączyłęm 2 przykłady z biblioteki SuplaDevice: WebInterface oraz RGBW, dodałem wspomniany licznik załączenia żarówki i wszystko działą tak jak w oryginale, no może prawie, bo zrezygnowałem z wyjścia statusu, wkurzało mnie trochę, że zarówka zanim "złapała WIFI" migała parę razy. Oczywiście trzeba program wgrać pod procesor ESP8285, bo taki tam siedzi. Jakby ktoś chciał kod to mogę wysłać, ale z Gui Generic Buildera także można sobie coś tam wygenerować. A tak to wygląda w aplikacji:
Screenshot_2023-01-05-09-47-39-888_org.supla.android.jpg
Kolor R - GPIO12
Kolor G - GPIO13
Kolor B - GPIO14
Pin ściemniacza - GPIO4
I to tyle ?
Czy ustawiamy jakoś PWM5?
I pytanie w JSON jest WB4 można to wgrać i powinno działać?
Przed wyrywanie trzeba przytrzymać GND do CPIO 0?
-
Hrumque
Z radości z 4 żarówek sflaszowanych - kupiłem kolejne 4szt na allegro:
https://allegro.pl/oferta/gosund-wb4-sm ... Njk4YWI%3D
NIESTETY nic z tego - nowe przyszły w wersji z czipem W701H (W701H-VT2-CG)
Płyta główna nadal wygląda tak samo (też nie ma opisanych pinów RX TX, tylko GND) - ale moduł CUCO-KK-R-V1.2 siedzi na czipie jeszcze bardziej egzotycznym niż Bekken
Nie dość że moduł na czipie z kosmosu, to jeszcze cały moduł fizycznie ma rozmiary "z dolnej części ciała" - pinout totalnie z czapy, niczym normalnym i popularnym nie widzę jak to zastąpić (inaczej niż przylepienie ESP na kabelkach w jego miejsce) (tutaj po zdjęciu pokrywki ekranującej - zdecydowałem się go oskalpować, gdy żadne z pinów nie zachowują mi się po normalnemu - w sensie GPIO0 nie ma pull-upa po załączeniu zasilania, na TX nie wypluwa nawet jednego bitu po załączeniu zasilania, podobnie na RX (gdyby okazały się zamienione ze sobą). Pobiera z 3.3v po załączeniu 30-70mA średnio i tyle...
https://allegro.pl/oferta/gosund-wb4-sm ... Njk4YWI%3D
NIESTETY nic z tego - nowe przyszły w wersji z czipem W701H (W701H-VT2-CG)
Płyta główna nadal wygląda tak samo (też nie ma opisanych pinów RX TX, tylko GND) - ale moduł CUCO-KK-R-V1.2 siedzi na czipie jeszcze bardziej egzotycznym niż Bekken
Nie dość że moduł na czipie z kosmosu, to jeszcze cały moduł fizycznie ma rozmiary "z dolnej części ciała" - pinout totalnie z czapy, niczym normalnym i popularnym nie widzę jak to zastąpić (inaczej niż przylepienie ESP na kabelkach w jego miejsce) (tutaj po zdjęciu pokrywki ekranującej - zdecydowałem się go oskalpować, gdy żadne z pinów nie zachowują mi się po normalnemu - w sensie GPIO0 nie ma pull-upa po załączeniu zasilania, na TX nie wypluwa nawet jednego bitu po załączeniu zasilania, podobnie na RX (gdyby okazały się zamienione ze sobą). Pobiera z 3.3v po załączeniu 30-70mA średnio i tyle...
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Nowy11
-
veeroos
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 9 times
PWM5 nie ustawiałem, a soft sam pisałem, bo tryb konfiguracyjny ustawiłem na 3 krotne włączenie szybko zasilania,.piny ustawiłem tak jak napisałeś.Nowy11 wrote: Tue Jan 10, 2023 4:17 pmCzyli w gg ustawiamyveeroos wrote: Thu Jan 05, 2023 8:37 am No to tak, dlatego iż nie mogłem dodawać zdjęć do poprzedniego posta dodaję to tutaj.IMG_20230104_072351.jpg
Tak wyglądają piny do których możemy się wlutować, tyle, że programator TX łączymy z TX na płytce a RX z RX na płytce.
Aktualna pinologia:
Kolor R - GPIO12
Kolor G - GPIO13
Kolor B - GPIO14
Pin ściemniacza - GPIO4
Oryginalnie żarówka miała tak, że w tryb konfiguracji wprowadzało się ją załączając ją 3 krotnie, dzieki koledze @klew zrobiłem taką funkcjonalność. Połączyłęm 2 przykłady z biblioteki SuplaDevice: WebInterface oraz RGBW, dodałem wspomniany licznik załączenia żarówki i wszystko działą tak jak w oryginale, no może prawie, bo zrezygnowałem z wyjścia statusu, wkurzało mnie trochę, że zarówka zanim "złapała WIFI" migała parę razy. Oczywiście trzeba program wgrać pod procesor ESP8285, bo taki tam siedzi. Jakby ktoś chciał kod to mogę wysłać, ale z Gui Generic Buildera także można sobie coś tam wygenerować. A tak to wygląda w aplikacji:
Screenshot_2023-01-05-09-47-39-888_org.supla.android.jpg
Kolor R - GPIO12
Kolor G - GPIO13
Kolor B - GPIO14
Pin ściemniacza - GPIO4
I to tyle ?
Czy ustawiamy jakoś PWM5?
I pytanie w JSON jest WB4 można to wgrać i powinno działać?
Przed wyrywanie trzeba przytrzymać GND do CPIO 0?
Żarówki kupiłem te:
https://allegro.pl/oferta/dwupak-inteli ... 2791949855
Zamel Mew-01, Zamel PEW-01, Zamel SBW-01, Zamel THW-01, Zamel SRW-01, Zamel mSLW-02, Auraton BOX + Indor Sensor, Airly Gate By Veeroos, Zigbee to Supla Gateway + sensors, Zamel SGW-01 and more
https://github.com/v33r005
https://github.com/v33r005
-
divadiow
Cześć. Czy ktoś kiedykolwiek wyjął swój moduł CUCO-KK-R-V1.2 i sfotografował tył? Byłbym zainteresowany, aby dowiedzieć się, co tam jest wydrukowane, jeśli cokolwiek. Dzięki