Mieszkańcy osiedli - dostęp do aplikaci - osobne loginy i hasła
-
Basmar
Tak dokładnie, ta opcja działa bez problemu.
Jedyny drobiazg, przy sporej ilości klientów jak się wszyscy zaczną w tym samym czasie dodawać to w Cloud nie będzie wiadomo kto jest kto.
Może mała opcja w aplikacji " Podaj nickname/imię albo numer tel.... itp?"
Jest jakieś video na ten temat w sieci?
Czy ktoś może zweryfikować moje spostrzeżenia, jeżeli chodzi o dodawanie limitowanego dostępu poprzez adres email?
Hasło jest wymagane, dopóki identyfikator dostępu nie będzie przypisany dla tego telefonu w Cloud.
Może warto by pomyśleć o "pustym" identyfikatorze tzn, jeżeli dodawanie smartphonów jest aktywne i ktoś poda adres email automatycznie ten telefon ma dostęp do "pustego" identyfikatora (znaczy nic się nie wyświetla na aplikacji) a później administrator przypisuje odpowiednie uprawnienia.
Co Wy na to?
Jedyny drobiazg, przy sporej ilości klientów jak się wszyscy zaczną w tym samym czasie dodawać to w Cloud nie będzie wiadomo kto jest kto.
Może mała opcja w aplikacji " Podaj nickname/imię albo numer tel.... itp?"
Jest jakieś video na ten temat w sieci?
Czy ktoś może zweryfikować moje spostrzeżenia, jeżeli chodzi o dodawanie limitowanego dostępu poprzez adres email?
Hasło jest wymagane, dopóki identyfikator dostępu nie będzie przypisany dla tego telefonu w Cloud.
Może warto by pomyśleć o "pustym" identyfikatorze tzn, jeżeli dodawanie smartphonów jest aktywne i ktoś poda adres email automatycznie ten telefon ma dostęp do "pustego" identyfikatora (znaczy nic się nie wyświetla na aplikacji) a później administrator przypisuje odpowiednie uprawnienia.
Co Wy na to?
No i cały plan spalił na panewce 
-
local
Tak. Do czasu nadania identyfikatora dostępu aplikacja prosi o hasło.Basmar wrote: Fri Jan 13, 2023 11:36 am Czy ktoś może zweryfikować moje spostrzeżenia, jeżeli chodzi o dodawanie limitowanego dostępu poprzez adres email?
Lepszym rozwiązaniem byłoby udostępnienie kanału po adresie email/numerze telefonu jak u konkurencji a nie całego konta.
Tak tylko użytkownik otrzymuje dostęp do wszystkich lokalizacji z automatu.pzygmunt wrote: Fri Jan 13, 2023 11:32 am Możesz też podać komuś zamiast adresu email dedykowany identyfikator dostępu i hasło. Wtedy wystarczy jak rejestracja urządzeń będzie włączona.
Czy jest możliwość zmiany hasła dla identyfikatora dostępu ?
4xShelly 1, Shelly 1L, 2xShelly 2.5, Sonoff T3, 2xSonoff Basic R2, 4xNeo 16A
-
Basmar
Czołem,local wrote: Fri Jan 13, 2023 12:15 pmTak. Do czasu nadania identyfikatora dostępu aplikacja prosi o hasło.Basmar wrote: Fri Jan 13, 2023 11:36 am Czy ktoś może zweryfikować moje spostrzeżenia, jeżeli chodzi o dodawanie limitowanego dostępu poprzez adres email?
Lepszym rozwiązaniem byłoby udostępnienie kanału po adresie email/numerze telefonu jak u konkurencji a nie całego konta.
Tak tylko użytkownik otrzymuje dostęp do wszystkich lokalizacji z automatu.pzygmunt wrote: Fri Jan 13, 2023 11:32 am Możesz też podać komuś zamiast adresu email dedykowany identyfikator dostępu i hasło. Wtedy wystarczy jak rejestracja urządzeń będzie włączona.
Czy jest możliwość zmiany hasła dla identyfikatora dostępu ?
Jeżeli stworzysz nowy limitowany identyfikator dostępu to dodatkowy user nie dostaje dostępu do wszystkiego tylko, do wybranych grup.
Chyba pozbieram się i zrobię wideo na ten temat, bo jest sporo niejasności, sam jeszcze wczoraj byłem w czarnej d.
-
Basmar
Last edited by Basmar on Mon Jan 16, 2023 8:57 pm, edited 2 times in total.
-
matrix0606
Z dźwiękiem było by lepsze.Basmar wrote: Fri Jan 13, 2023 3:37 pm Z nudów zrobiłem wideo na YT. https://www.youtube.com/watch?v=75hm45UkNcU
bez dźwięku jak na razie
Vivo V21 5G 8G RAM + 4G SWAP - Funtouch OS 12 Global
MOBO - MSI B350 Tomahawk || GPU - XFX Radeon RX 6600 Speedster
CPU - Ryzen5 1400 3,2G || PSU - SPC Vero | L2 500W 80 Plus Bronze
RAM - HyperX 2x8GB 3200MHz CL16 Predator RGB
-
Basmar
Dziekimatrix0606 wrote: Fri Jan 13, 2023 6:43 pmZ dźwiękiem było by lepsze.Basmar wrote: Fri Jan 13, 2023 3:37 pm Z nudów zrobiłem wideo na YT. https://www.youtube.com/watch?v=75hm45UkNcU
bez dźwięku jak na razie
Mam chrypkę i trochę się wstydzę.
-
matrix0606
I tak poleciała łapa w górę, choć z dźwiękiem po polskiemu zrozumiał bym więcej.
Vivo V21 5G 8G RAM + 4G SWAP - Funtouch OS 12 Global
-
Basmar
OK, ja zrobię po polsku wideo z polskimi napisami a Ciebie poproszę o podkład głosowy. Zmiksuje razem i udostępnimy na YT. Co Ty na to.matrix0606 wrote: Sat Jan 14, 2023 6:02 pmI tak poleciała łapa w górę, choć z dźwiękiem po polskiemu zrozumiał bym więcej.
Zamazywanie prywatnych informacji zajmuje masakrycznie dużo czasu a video na koncie demo to nie to samo, nie ma urządzeń, grup itp.
Dzieki za lajka
-
Basmar
Dodałem napisy po polsku, trzeba włączyć CC.
YouTube studio to jakaś masakra, nie można dodać dźwięku ani voice over.
link: https://www.youtube.com/watch?v=75hm45UkNcU
YouTube studio to jakaś masakra, nie można dodać dźwięku ani voice over.
link: https://www.youtube.com/watch?v=75hm45UkNcU