Cześć,
Zflashowałem sobie Sonoff'a RF i wszystko działa cacy oprócz dostępu do gui podczas normalnej pracy. Mam tą opcję włączoną, z apki supli (sprawdzałem też na routerze) wziąłem IP, wklepałem w przeglądarkę i nic. To chodzi na jakimś specjalnym porcie, albo trzeba coś dodatkowo zrobić?
Soft to GG v5.8.0.
Dostęp do gui podczas pracy
-
kurus
Na IP urządzenia wiadomo musisz wchodzić z tej samej sieci lokalnej, wyskoczy Ci monit o zalogowanie i tyle.
-
kwiat
No to nic takiego nie mam. Dostaje info że strony nie znaleziono, mam 2 takie sonoffy i na obu to samo. W trybie konfiguracji sprawdzałem i mam tą opcję na zaznaczoną. I w tym trybie GUI działa normalnie.
Last edited by kwiat on Sat Jan 14, 2023 7:53 pm, edited 1 time in total.
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Nie masz zrobionej osobnej sieci Wi-Fi dla urządzeń IoT i ta sieć jest odseparowana od Twojej sieci domowej?
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
-
kwiat
Oddzielną sieć mam w planach, ale na razie to jest ta sama. Przepialem się właśnie na sieć 2.4ghz dla pewności i to samo.
Innych urządzeń z GG nie mam, tylko zwykłe od zamela.
Innych urządzeń z GG nie mam, tylko zwykłe od zamela.
-
kwiat
Robert Błaszczak wrote: Sat Jan 14, 2023 8:00 pm A jak pingujesz na adres IP urządzenia, to dostajesz odpowiedź?
Pinging 192.168.x.60 with 32 bytes of data:
Reply from 192.168.x.4: Destination host unreachable.
Dzięki za trop, spróbuję rano, bo nie chce mi się o tej godzinie w korkach grzebać. Chociaż to niezbyt wygodne rozwiązanie.Yepestis wrote: Sat Jan 14, 2023 8:02 pm Jak zrestartujesz urządzenie przez chwilowe odłączenie zasilania Ci działa? Ja mam tak że po kilkunastu minutach tracę dostęp do GUI ale restart zasilania zawsze pomaga.