Blind Engine
-
Neavvy
Co do serwa polecam MG-90S ma metalowe przekladnie, dzięki czemu jest trwalsze, sporo pociągnie, a przy tym jest małe i tanie. Jedna rzecz mnie jeszcze nurtuje. Mianowicie supla jest w stanie sobie obliczyć gdzie znajduje się roleta programowo, bez stosowania krańcowek i jestem ciekawy czy ktoś tego próbował i działa to miarę niezawodne?
-
michael
Zabrałem się za projekt. Nie wiem co z tego wyjdzie, ale zapowiada się ciekawie 
Czekam teraz na resztę części od naszych żółtych braci
Czekam teraz na resztę części od naszych żółtych braci
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
wojtas567
Tą obudowę zrobiłeś zamiast oryginalnej utrzymującej roletkę czy to będzie na drugim końcu łańcuszka?
Pod jaki tam silnik to zaprojektowałeś?
Pod jaki tam silnik to zaprojektowałeś?
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
-
michael
Póki co robię kopię tego projektu z takim wyjątkiem, że elektronika będzie na WeMos D1 mini
https://www.thingiverse.com/thing:2392856
Zobaczę jak to zadziała, ale obok planuję jeszcze zrobić drugi projekt właśnie na koniec łańcuszka, co będzie łatwiejsze do zainstalowania.
https://www.thingiverse.com/thing:2392856
Zobaczę jak to zadziała, ale obok planuję jeszcze zrobić drugi projekt właśnie na koniec łańcuszka, co będzie łatwiejsze do zainstalowania.
-
michael
Na dniach powinien do mnie dotrzeć WeMos D1 i będę potrzebować firmware do obsługi silniczka krokowego 28BYJ-48 ze sterownikiem ULN2003.
Z początku myślałem, że wrzucę zwykły soft do obsługi rolet, ale jak to teraz analizuję to nie da rady
tutaj musiałby być zmodyfikowany ten soft, ale nie mam pojęcia jak. Ktoś @Zybi, @slawek, @pzygmunt. Da radę coś wymyślić?
Z początku myślałem, że wrzucę zwykły soft do obsługi rolet, ale jak to teraz analizuję to nie da rady
-
wojtas567
Moim zdaniem prościej by było wstawić tam zwykły silnik i wtedy soft od rolet będzie pasował
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
-
wojtas567
zwykły miałem na myśli klasyczny który ma prawe lewe obroty po zmianie biegunowości zasilania, nie krokowy 
przecież nie jest potrzebna taka precyzja
przecież nie jest potrzebna taka precyzja
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek