Wykresy, kolory, plus, minus...

robbee

Witam wszystkich.
Zakupiłem MEW-01 do licznika energii. Mam również PV. Patrzę sobie na aplikację i o ile jestem wstanie ogarnąć co i ile na fazie się dzieje, tak pozostałe wykresy coś mi jakoś trudno ogarnąć. Bilanse, co to jest wiem, jednak zobrazowanie tego dla mnie, nowego użytkownika, jest czarna magia. (mocno pisząc). Na forum temat jest tak wyjaśniony jakoś słabo, czy można by było raz a porządnie opisać co i jak z tymi wykresami?
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Wykresy typu "bilans" pokazują szarymi słupkami energię pobraną (na plusie) i oddaną (na minusie). Jeśli bilans dla danej granulacji (, minuty, godziny, dni, miesiące, lata) jest dodatni (więcej energii pobranej z sieci) to ta wartość jest pokazana na czerwono na plusie.
Jeśli więcej energii oddano, to masz tą wartość na zielono na minusie.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
robbee

klew wrote: Sun Jan 22, 2023 10:10 am Wykresy typu "bilans" pokazują szarymi słupkami energię pobraną (na plusie) i oddaną (na minusie). Jeśli bilans dla danej granulacji (, minuty, godziny, dni, miesiące, lata) jest dodatni (więcej energii pobranej z sieci) to ta wartość jest pokazana na czerwono na plusie.
Jeśli więcej energii oddano, to masz tą wartość na zielono na minusie.
Ok fajnie ale jak mam rozumieć wykres, na którym mam tą samą wartość szarego słupka na plusie i minusie, na plusie również jest czerwony co oznacza, ze pobrałem ją z sieci.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

SUPLA.... Nareszcie w domu.
robbee

Jak to jest, szare kolorki pojawiają się z czerwonym lub zielonym, czasami się nie pojawiają, a jak się pojawią to są po obu stronach jednakowej wartości? Znaczenie kolorków już opanowałem ale ich pojawianie się i kombinacje to próbuję ogarnąć.

Return to “Ogólna dyskusja”