- włącz termostat
- wyłącz termostat
- podnieś temperaturę o 2 stopnie
Itp.?
Pomysł mi się podoba ale nie do końca wiem jak to miałoby działać.
Użytkownik ma wiele termostatów, wewnątrz niego ma wiele profilów które sterują wieloma pomieszczeniami. Więc wybór tego wszystkiego przez komendę głosową będzie ciężki, bo będzie "włącz profil XXX w termostacie YYY". Albo "Ogrzewaj pomieszczenie XXX w termostacie YYY na ZZ minut".
Jeśli by się udało tak że nazwy profilów / pomieszczeń się nie powtarzają, to nie trzeba by specyfikować termostatu. Tylko np. komenda "Termostat włącz noc" włączałby profil Noc w jednym z termostatów użytkownika.
Skromne masz wymaganiawojtas567 wrote: Sat Nov 11, 2017 6:27 pm Odpaliłem sobie sterowanie grzejnikami i w termostatach w profilu brakuje mi warunku "włącz grzanie jeżeli jest zamknięte okno"
Również o tym myślałem, ale to będziemy chyba musieli poczekać na obsługę zdarzeń w Supliwojtas567 wrote: Sat Nov 11, 2017 6:27 pm Odpaliłem sobie sterowanie grzejnikami i w termostatach w profilu brakuje mi warunku "włącz grzanie jeżeli jest zamknięte okno"
Akurat do tego są zdarzenia niepotrzebne. Profil musiałby mieć dodatkowy warunek aktywacji - oprócz temperatury. Zrabialne na obecnym etapie. Ale póki co pracujemy ostro nad Cloud v2.2, więc implementacja skryptów się nieco zatrzymała