Przełączanie stanu przekaźnika w zależności od temperatury czujnika w innej supli
-
slavo_s2k
Mam Sonoff z supla i chciałbym sterować stanem włącz/wyłacz w zależności od temperatury odczytanej na innej supli (Sonoff basic), czy bez scripts jestem w stanie to zrobić?
-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
Chyba tak, przetestuj pozyskanie temperatury z linku bezpośredniego a potem warunkowanie na podstawie tej temperatury. Soft oczywiśćie GuiGenericslavo_s2k wrote: Wed Feb 08, 2023 12:23 pm Mam Sonoff z supla i chciałbym sterować stanem włącz/wyłacz w zależności od temperatury odczytanej na innej supli (Sonoff basic), czy bez scripts jestem w stanie to zrobić?
EDIT: skrypty niepotrzebne ale internet niestety tak.
Last edited by YoMan on Wed Feb 08, 2023 3:14 pm, edited 1 time in total.
YoMan
-
slavo_s2k
Linki bezpośrednie wygenerowane w przekaźniku i użyte w warunkowaniu w supli z czujnikiem temperatury?bokk wrote: Wed Feb 08, 2023 2:01 pm Mam tak ustawione i działa to na linkach bezpośrednich włącz/ wyłącz dla wskazanej temperatury przy warunkowaniu.
Tak linki bezpośrednie wygenerowane w 2 urządzeniu które ma być sterowane przez 1 urządzenie w warunkowaniu przekaźnika zależnie od temperatury
-
slavo_s2k
Nie widzę żadnych opcji do linków bezpośrednich w warunkowaniu na supli z czujnikiem, gdzie tego szukać?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
Chyba raczej na logikę nawet odwrotnie: Link jest generowany tam gdzie temperatura. Moduł z przekaźnikiem odczytuje wygenerowany link i na jego podstawie wykonuje warunek. Czy ja już nie łapię o co biega?
YoMan
Ja mam tak zrobione:
Sonoff Basic z DS18B20 ma ustawione 2 przekaźniki. Jeden przekaźnik odpowiedzialny za pracę pompy cwu ustawione w cloud warunki włączenia i wyłączenia pompy a drugi przekaźnik virtualny z linkami bezpośrednimi do załączania i wyłączania Sonoffa S26. W warunkach na Sonoff Basic ustawione - przekaźnik 2, sensor DS18B20 i wartość kanału mniejsza załącz 45 wyłącz 50
Sonoff Basic z DS18B20 ma ustawione 2 przekaźniki. Jeden przekaźnik odpowiedzialny za pracę pompy cwu ustawione w cloud warunki włączenia i wyłączenia pompy a drugi przekaźnik virtualny z linkami bezpośrednimi do załączania i wyłączania Sonoffa S26. W warunkach na Sonoff Basic ustawione - przekaźnik 2, sensor DS18B20 i wartość kanału mniejsza załącz 45 wyłącz 50